SVAR

Partnerskabs- eller samarbejdsaftale

Virksomheder har mulighed for at formalisere samarbejdet med jobcentret gennem en partnerskabs- eller samarbejdsaftale.

Kontakt altid dit lokale jobcenter for vejledning i den konkrete situation. Læs her som forberedelse, inden du kontakter jobcentret.

Aftalen udformes med udgangspunkt i virksomhedens ønsker og muligheder og kan fx have fokus på håndtering af sygefravær eller rekruttering af nye medarbejdere.

Formålet med aftalen kan blandt andet være at sikre hurtig opfølgning og dynamisk dialog mellem virksomheden og jobcentret.

En samarbejdsaftale om rekruttering giver også virksomheden mulighed for selv at tilrettelægge forløbet alt efter, hvilken opkvalificering, der er behov for på netop denne virksomhed. Virksomheden har mulighed for at få refunderet de udgifter, som ligger inden for den aftalte ramme, fx udgifter til administration, mentor eller kortere opkvalificeringskurser.

Partnerskabs- eller samarbejdsaftaler kan være forskellige fra kommune til kommune, så tag kontakt til dit lokale jobcenter for at høre nærmere om dine muligheder.

FORDELE

Du får en tættere kontakt til jobcentret, og dermed kan du også få hurtigere hjælp, da de kender dig og dine behov.

✓ MERE VIDEN

Læs mere om partnerskabsaftaler

Find dit lokale jobcenter 

Relaterede svar

Virksomhedscenter
Et virksomhedscenter er en samarbejdsaftale mellem et jobcenter og en privat eller offentlig virksomhed. Aftalen betyder, at virksomheden stiller et fast antal praktikpladser til rådighed.
Jobrotation
Jobrotation giver virksomheder mulighed for at efteruddanne ansatte samtidig med at en ledig vikar varetager den ansattes arbejdsopgaver. For både private og offentlige virksomheder.
Virksomhedspraktik
Få opkvalificeret en ledig gennem en virksomhedspraktik hos jer, og få samtidig mulighed for at se den potentielt kommende medarbejder an inden en ansættelse.
Kontakt os
Brug for at blive klædt endnu bedre på, inden du kontakter jobcentret? Tag fat i os, det er gratis!
Metode og værktøj

Når du vil forebygge eller fastholde

Vil du fastholde medarbejdere på arbejdspladsen på trods af sygdom, nedskæringer eller omorganiseringer? Eller vil du forebygge arbejdsskader som nedslidning og stress?

Få overblikket
Metode og værktøj

Indslusning og rekruttering

Vil du hjælpe en person tættere på arbejdsmarkedet og samtidig få løst konkrete opgaver? Eller har du generelt behov for vejledning og hjælp til at rekruttere medarbejdere?

Få overblikket