Løbende evaluering af projekt "KLAR TIL START"

KLAR TIL START (KTS) blev lanceret i 2013. Det er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb til unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) på minimum ét moderat funktionsniveau, som er motiveret for et job, men som ikke kan ansættes på grund af manglende personlige, sociale og praktiske kompetencer.

Projektperiode: 2013-2021

 

Målgruppen er folk, der ikke kan tage en ordinær uddannelse eller gennemføre FGU (forberedende grunduddannelse), hvorfor beskæftigelse er den eneste udvej ud af offentlig forsørgelse. Knap en tredjedel kommer i dag fra STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) og resten fra beskæftigelseslovgivningen (primært uddannelsesydelse og ressourceforløb).

Forløbet er landsdækkende og finder sted på virksomheder med efterfølgende jobgaranti. Der er etableret et fast samarbejde med dagligvarekoncernen Coop Danmark, Catering Danmark, Søstrene Grene, Normal (lageret), Elgiganten, Rema 1000, Ilva, BonAppetit Group, Coop.dk MAD og STARK. FONDEN UNGES er projektleder. 

Evalueringer af projekt "KLAR TIL START"

Cabi evaluerer løbende projektet for at sikre projektets fremdrift og for at dokumentere resultaterne.

Se opstartsevaluering april 2015

Se Midtvejsevaluering 2017

Se Forankringsevaluering 2018

Evaluering fra start til slut

Direktør Britta Bak, Fonden Unges, udtaler følgende om Cabis Evaluering af ”Klar til Start”:

”Cabi har løbende evalueret vores projekt. De kender området og har på den måde kunne holde os på sporet og sikre kvalitet i vores indsats. De er altid klar til at give os sparring, når vi har udfordringer, og kommer med anbefalinger til, hvordan ”KLAR TIL START” kan gøre det bedre. De kender beskæftigelsesområdet og lovgivningen. De har troværdighed blandt vores samarbejdspartnere og kender både virksomhedernes og jobcentrenes vilkår. Det sikrer kvalitet i de anbefalinger, de giver os. Derudover oplever jeg kontinuitet, fordi det er den samme erfarne medarbejder, der gennemfører evalueringen hele vejen igennem.”

Mere viden om projekt KLAR TIL START

Du kan læse mere om projekt "KLAR TIL START" på projektets hjemmeside

Gennem kortlægning og analyser får I mere præcise facts på bordet. I kan dermed stille skarpt på fx. årsager til udfordringer, muligheder for forbedring eller udvikling af særlige indsatser.

Afhængig af området kan Cabi efterfølgende stille med en erfaren rådgivning om, hvor og hvordan du kan sætte ind for at skabe forandringer.

Har I spørgsmål til projektet?

Så kontakt Jesper Pedersen

Projekt

Cabis projekter

Her på siden kan du læse om de projekter, Cabi er med i.

Se Cabis projekter