Langtidsfravær

Viden og baggrund

Pligter og muligheder i opfølgningen

Hvis din medarbejder er sygemeldt igennem længere tid, er der flere ting du kan iværksætte for at mindske fraværsperioden. Der er nogle ting i lovgivningen om sygefravær, du skal være opmærksom på - specielt i de første uger af sygdomsperioden. Vi guider dig igennem de skridt, du skal tage.

Læs mere
Viden og baggrund

Fraværssamtalen

Fraværssamtalen er den eller de samtaler, du tager med en medarbejder, der er blevet syg. Formålet er at afkorte en sygeperiode mest muligt. Men hvordan kontakter du bedst medarbejderen? Og hvad du skal være opmærksom på, når I taler om sygefravær? Få en masse gode råd her

Læs mere
Viden og baggrund

Hold kontakt til den syge medarbejder

Hold kontakten til en sygemeldt medarbejder, hvis sygemeldingen strækker sig over en længere periode. Det giver klarhed for både leder og medarbejder.

Læs mere
Viden og baggrund

Delvis raskmelding

Skal man være helt rask, inden man starter op på arbejde igen? Ikke nødvendigvis: Med delvis raskmelding kan en medarbejder genoptage arbejdet gradvist.

Læs mere
Viden og baggrund

Medarbejderen vender tilbage

Gør, hvad du kan for at få medarbejderen godt i gang efter en sygdomsperiode og tilbage til arbejde i et ordentligt tempo. Læs om, hvad du særligt skal være opmærksom på.

Læs mere