Jobcentre samarbejder med store virksomheder

Denne publikation fra Cabi og Virksomhedsforum for Socialt Ansvar sætter fokus på samarbejdet mellem jobcentre og store virksomheder.

Det lysner for de danske virksomheder, og i takt med at opsvinget bider sig fast, opstår der flere job, mens ledigheden falder. Men for eksempelvis aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og personer i ressourceforløb ser det fortsat dunkelt ud.

Mange store virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar og tilbyde praktik til udsatte ledige. Men de store virksomheder vil have systematik i samarbejdet med jobcentret, og ønsker en klar rollefordeling og tydelige aftaler om, hvordan man samarbejder.

Selvom der allerede er et omfattende samarbejde mellem virksomheder og jobcentre, er der altså et stort potentiale, for at jobcentret kan få flere udsatte ud i de store virksomheder, hvis samarbejdet bliver sat på skinner.

Eksempelvis vil det være godt at få bragt viden om mentorordningen ud i de store virksomheder. Ifølge SFI-årbogen, er det kun en femtedel af de store virksomheder, som ansætter medarbejdere med offentlige tilskud, der bruger mentorordningen. Her er en oplagt mulighed for at få udvidet samarbejdet.

Denne publikation formidler erfaringer, modeller og gode råd til, hvordan store virksomheder og jobcentre kan arbejde godt og effektivt sammen, så flere udsatte får chancen for at prøve deres kompetencer af i en reel virksomhedspraktik.

Publikationen rummer blandt andet følgende cases:

  • Mentor på fuld tid hos BRFkredit
  • Danfoss får udvidet mentorservice fra jobcentret
  • Succes med tværkommunalt samarbejde med Falck.

Publikationen er udarbejdet i 2015.

Download den her ✓

Når du og dine medarbejdere skal have virksomheder til at tage imod udsatte ledige i praktik, er det vigtigt, at praktikanterne bliver understøttet i deres hverdag i virksomheden. Og nogle gange er det også nødvendigt med støtte i privatlivet. Læs mere i publikationen her.

Hent den her

-

Har du spørgsmål til publikationen?

Så kontakt Jakob eller Jesper

Viden og baggrund

Samarbejde skaber resultater

Et tæt samarbejde mellem jobcenter, konsulenter og virksomheden gør en stor forskel. Dyk ned i Cabis anbefalinger til det gode samarbejde

Læs mere

Cabis publikationer

Få en samlet oversigt over Cabis udgivelser om det rummelige arbejdsmarked.

Læs mere