
Samarbejde med virksomheder
Med en strategisk tilgang til samarbejdet med virksomheder går I fra et tilfældigt til et mere systematisk og målrettet samarbejde.
Viden og baggrund
Samarbejde mellem jobcentre og virksomheder
Et tæt samarbejde mellem jobcenter og virksomhed gør en stor forskel. Dyk ned i Cabis anbefalinger til det gode samarbejde.
Samarbejdet mellem jobcentre og virksomheder er afgørende for både at sikre, at vi har den nødvendige arbejdskraft og for at sikre, at ledige motiveres og bliver oplært til de opgaver, der skal løses.
- Jobcentrene skal kende det lokale erhvervsliv. De skal kende virksomhederne og sætte sig ind i, hvilke opgaver virksomhederne udfører og de kompetencer, det kræver. Og de skal have en fornemmelse for kulturen i virksomhederne.
Ella Pedersen, udviklingschef i Cabi
Samtidig er det afgørende, at jobcentrene gør virksomhederne opmærksomme på de mange ledige, der har brug for støtte og vejledning for at kunne udvikle sig til bidragende arbejdskraft, hvad enten det er som del- eller fuldtidsansatte
Der findes mange forskellige samarbejdsformer, som jobcentret og virksomhederne kan drøfte. Det afgørende er, at jobcentret og virksomheden finder netop den form, som passer til rekrutteringsbehovet og kulturen i den pågældende virksomhed. For ikke to virksomheder er ens, ligesom ikke to borgere har samme kompetencer og udfordringer.
Jobcentre kan bedst løse opgaven med at få flere ledige i job ved strategisk at prioritere samarbejdet med virksomheder. Vores erfaring er, at med en strategisk tilgang til samarbejdet med virksomheder går man fra et tilfældigt til et mere systematisk og målrettet samarbejde. Det sikrer politisk opbakning, fælles fodslag, klare interne linjer, en rød tråd i arbejdet og ikke mindst varige samarbejder med de lokale virksomheder.
Har du brug for rådgivning eller sparring, sidder vores eksperter klar til at hjælpe dig videre.
Det er gratis for virksomheder, kommuner og jobcentre at benytte vores rådgivning.
Vi rådgiver og løser konsulentopgaver for private og offentlige arbejdspladser med udgangspunkt i jeres udfordringer.
Vores løsninger bygger på en solid viden om regler og rammer på beskæftigelsesområdet og mange års praktisk erfaring med at hjælpe kommuner, jobcentre og andre professionelle samt virksomheder i hele landet.
Jobcentre i Holbæk, Tønder, Silkeborg, Faxe, Roskilde, Jammerbugt og Furesø.
Rebild, Ikast Brande, Lolland, Syddjurs, Aarhus og Favrskov Kommune.
Vi har løst opgaver inden for sygefravær og trivsel hos bla.:
Nordisk Wawin, Middelfart Sparekasse, Fibertex, MAN Diesel & Turbo, Grundfos, Junckers og Danske Færger.
Og vi vil også gerne hjælpe jer!
Hver en sten må vendes, når du som jobkonsulent skal finde det helt rigtige job til den ledige borger fra kanten af arbejdsmarkedet. Men kendskab til det lokale jobmarked handler også om at tænke strategisk – og bl.a. kende til de jobmobilitetskæder, der findes på arbejdsmarkedet.
Læs mereNår du taler med virksomhederne, skal du have de skarpe argumenter klar. Hvorfor skal de bruge tid på at rekruttere et menneske fra kanten af arbejdsmarkedet og tilbyde det lønnede timer? Det er der heldigvis mange gode grunde til.
Læs mereEn mentor kan være den afgørende forskel, der forhindrer en langtidssygemelding eller får en ledig integreret på arbejdsmarkedet. Få viden og inspiration til, hvordan du arbejder med mentorer og mentorordninger.
Læs mereDenne håndbog er til dig, der har til opgave at skabe jobs sammen med borgere og virksomheder. Du kan enten være ansat i jobcentret eller som anden aktør, der har til opgave at bidrage til, at jobcentrets borgere kommer i job.
Gå til håndbogenTag fat i Ella, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Gratis service for alle landets virksomheder og jobcentre.
Samarbejde mellem jobcentre og virksomheder | Socialt ansvar og CSR | Internt samarbejde | Virksomhedsforståelse | Strategi | Forandringsledelse
Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.
Læs mere{{TEASER}}
{{DATE}}, {{ADRESS}}
{{EXTRADATES}}
{{NAME}}
{{JOBTITLE}}