Et godt samarbejde er vejen frem

Samarbejdet mellem jobcentre og virksomheder er afgørende for både at sikre, at vi har den nødvendige arbejdskraft og for at sikre, at ledige motiveres og bliver oplært til de opgaver, der skal løses. 

- Jobcentrene skal kende det lokale erhvervsliv. De skal kende virksomhederne og sætte sig ind i, hvilke opgaver virksomhederne udfører og de kompetencer, det kræver. Og de skal have en fornemmelse for kulturen i virksomhederne.

Ella Pedersen, udviklingschef i Cabi

Samtidig er det afgørende, at jobcentrene gør virksomhederne opmærksomme på de mange ledige, der har brug for støtte og vejledning for at kunne udvikle sig til bidragende arbejdskraft, hvad enten det er som del- eller fuldtidsansatte

Der findes mange forskellige samarbejdsformer, som jobcentret og virksomhederne kan drøfte. Det afgørende er, at jobcentret og virksomheden finder netop den form, som passer til rekrutteringsbehovet og kulturen i den pågældende virksomhed. For ikke to virksomheder er ens, ligesom ikke to borgere har samme kompetencer og udfordringer.

Jobcentre kan bedst løse opgaven med at få flere ledige i job ved strategisk at prioritere samarbejdet med virksomheder. Vores erfaring er, at med en strategisk tilgang til samarbejdet med virksomheder går man fra et tilfældigt til et mere systematisk og målrettet samarbejde. Det sikrer politisk opbakning, fælles fodslag, klare interne linjer, en rød tråd i arbejdet og ikke mindst varige samarbejder med de lokale virksomheder.

Den strategiske tilgang skal være handlingsanvisende og give jobcentret konkrete formuleringer af:

  • mål for samarbejdet med virksomheder
  • hvilken retning, jobcentret vil gå i, for at nå målene
  • hvilke aktiviteter og tiltag, der er nødvendige for at nå målet
  • hvordan arbejdet organiseres internt.

Spørg Cabis eksperter

Har du brug for rådgivning eller sparring, sidder vores eksperter klar til at hjælpe dig videre.

Det er gratis for virksomheder, kommuner og jobcentre at benytte vores rådgivning.

Find en ekspert

 

Book os til specifikke opgaver

Vi rådgiver og løser konsulentopgaver for private og offentlige arbejdspladser med udgangspunkt i jeres udfordringer.

Vores løsninger bygger på en solid viden om regler og rammer på beskæftigelsesområdet og mange års praktisk erfaring med at hjælpe kommuner, jobcentre og andre professionelle samt virksomheder i hele landet.

Læs mere om, hvad du kan bruge Cabi til

Vi har allerede hjulpet bl.a...

Jobcentre i Holbæk, Tønder, Silkeborg, Faxe, Roskilde, Jammerbugt og Furesø.

Rebild, Ikast Brande, Lolland, Syddjurs, Aarhus og Favrskov Kommune.

Vi har løst opgaver inden for sygefravær og trivsel hos bla.:

Nordisk Wawin, Middelfart Sparekasse, Fibertex, MAN Diesel & Turbo, Grundfos, Junckers og Danske Færger. 

Og vi vil også gerne hjælpe jer!

Tænk strategisk – tænk i jobmobilitetskæder

Hver en sten må vendes, når du som jobkonsulent skal finde det helt rigtige job til den ledige borger fra kanten af arbejdsmarkedet. Men kendskab til det lokale jobmarked handler også om at tænke strategisk – og bl.a. kende til de jobmobilitetskæder, der findes på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Derfor skal virksomheder rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet

Når du taler med virksomhederne, skal du have de skarpe argumenter klar. Hvorfor skal de bruge tid på at rekruttere et menneske fra kanten af arbejdsmarkedet og tilbyde det lønnede timer? Det er der heldigvis mange gode grunde til.

Læs mere
Viden og baggrund

Inspiration til dit mentorarbejde

En mentor kan være den afgørende forskel, der forhindrer en langtidssygemelding eller får en ledig integreret på arbejdsmarkedet. Få viden og inspiration til, hvordan du arbejder med mentorer og mentorordninger.

Læs mere
Publikation

Job- og virksomhedskonsulent A-Z

Er du ansat i jobcentret eller som anden aktør, der har til opgave at bidrage til, at borgere kommer i job? Så kan du i denne håndbog finde viden og værktøjer til dit daglige arbejde.

Gå til håndbogen

Har du spørgsmål til samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre? 

Tag fat i Ella, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Gratis service for alle landets virksomheder og jobcentre.