Viden, værktøjer og gode råd til at søge job

På siden her finder du en masse værktøjer, viden og inspiration skræddersyet til tidligere udsendte som gerne vil have et job i det civile.

Sådan laver du dit CV

Hvordan præsenterer du dine kompetencer fra Forsvaret på en overskuelig måde i en ansøgning til et job i det civile? Vi har udviklet en CV-guide, der består af værktøjer, en skabelon og gode råd til, hvordan du på en nem og overskuelig måde får lavet et CV. 

⇒ Følg disse tre trin, så er du godt på vej

Få afklaret dine prioriteter i din karriere

Vi har udviklet et karriereafklaringsværktøj, der kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvad du lægger vægt på i din jobsøgning. 

⇒ Tag testen - det tager ca. 15 minutter

Kom med i Facebook gruppen  

I gruppen på Facebook kan veteraner og virksomheder finde hinanden. Virksomheder laver jobopslag direkte i gruppen, og veteraner kan lægge en uopfordret ansøgning op. Find dit næste job her. 

Bliv medlem

Kend til Makkerordningen

Makkerordningen er et initiativ mellem veteraner i job og ledige, jobsøgende veteraner. Ordningen gør det muligt for dig som jobsøgende at få en makker, der kan vejlede i jobsøgningsprocessen og støtte dig, indtil du er på plads i dit nye job. 

⇒ Læs mere om Makkerordningen

Sådan har andre fået job

På siden her har vi samlet en masse cases, hvor tidligere udsendte fortæller om deres vej til et civilt job. 

 Hent inspiration her

Viden og baggrund

Kontakter og indsatser i regionerne

Få overblikket over kontakter og indsatser i regionerne og vælg den region, du vil vide mere om.

Få overblikket her
Case

Fem gode råd til jobsøgende veteraner fra tidligere ansat i Forsvaret

Sandra Hørby Clausen har efter otte år i Forsvaret taget springet til det civile arbejdsmarked. Hun er i dag ansat som souschef ved ISS i Hjørring. Få hendes fem bedste råd til at tage springet fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked.

Se de fem råd her

Veterankoordinatoren er til for dig

Flere kommuner har ansat en veterankoordinator, som kan hjælpe dig i din kontakt med kommunen og jobcentret. 

Brug dit lokale jobcenter

Dit lokale jobcenter kan hjælpe dig med:

  • at optimere dine ansøgninger og gøre dine kompetencer tydeligere
  • at finde flere relevante stillinger, hvor du kan bringe dine kompetencer i spil
  • at få civil arbejdserfaring og netværk gennem fx praktik eller løntilskud.

Brug Veterancentret

Veterancentrets beskæftigelsesrådgivere har et omfattende kendskab til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. 

Veterancentret tilbyder information og vejledning om valg af uddannelse på alle niveauer og kan hjælpe dig med at træffe et kvalificeret valg omkring uddannelse og erhverv.

Kontakt rådgivere i dit lokalområde

Vi har samlet kontaktoplysninger på veterankoordinatorer, jobcentre, Veterancentret og mange andre ét sted. Klik på linket for din region og find rådgivere i dit lokalområde:

3 gode råd til veteraner, som gerne vil ind på det civile arbejdsmarked - fra en tidligere udsendt

1. Benyt dig af Cabis tilbud og arrangementer. Kom nu ud til de møder. Gå rundt stille og roligt og snak med folk – og vær ærlig om dine problemer. Hvis du har svært ved at komme afsted, så find én, du stoler på, så kan I følges.

2. At arbejde i det civile giver en helt anden livsglæde og indhold i dit liv. Du kommer ud i samfundet og blandt ”normale” mennesker. Det gav mig en helt anden livsglæde bare på få måneder. Inden, var jeg parat til at kaste alt overbords.

3. Tag ét skridt ad gangen, og tag det som en udfordring. Måske går du to skridt frem og ét tilbage, men det er bedre end ingenting.

Læs hele casen om, hvordan tidligere udsendte Anker fik job i Bilka i Næstved 

Andre veje til job for veteraner

En række projekter og aktører kan også være en vej til civilt job for veteraner:

Velkommen Hjem

Velkommen Hjem er en forening drevet af virksomheder, der ønsker at give flere veteraner en god og realistisk overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked. Vil du gerne have et civilt arbejde, kan du gennem Velkommen Hjem ansøge om at komme i et seks måneders forløb med henblik på at komme i job eller uddannelse og opnå et solidt civilt netværk.

Læs mere om Velkommen Hjem og ansøg om at komme i et forløb her

KLAPjob: For dig, der har fået tilkendt førtidspension

KLAP (Kreativ Langsigtet ArbejdsPlanlægning) er et projekt under Landsforeningen LEV, der har til formål at skaffe førtidspensionister ind på det ordinære arbejdsmarked i skånejobs. Veteraner, der er tilkendt førtidspension, eksempelvis som følge af psykiske kampskader og PTSD, har mulighed for at komme i skånejob gennem KLAP.

Læs mere om KLAPjob og ansøg her

Alle billeder på siderne, der afbilder danske soldater, øvelser, missioner o.lign. er venligst udlånt af Forsvarsgalleriet.