Få tips til at blive bedre til dansk

Jo mere dansk du kan, jo bedre er dine chancer for at få et job. Her få du tips til, hvordan du øver dig i at blive god til dansk i din fritid, eller mens du er på en virksomhed i job eller praktik.

Sprog læres ved at bruge det

Det er forskelligt, hvordan man lærer. Men ens for alle mennesker i hele verden er, at det tager tid og kræver masser af øvelse at lære et nyt sprog.

Mød Yosef og Anife

Yosef og Anife er begge nydanskere og arbejder på danske arbejdspladser. Yosef er fra Syrien og har været i Danmark siden 2016. Han arbejder som gulvlægger og gulvsliber hos virksomheden Sandpapir. Han har været hurtig til at lære det danske sprog.

Her giver Yosef sine tre bedste råd til, hvad du kan gøre:

Anife lærer dansk på arbejdspladsen

Anife har været i Danmark i fire år, og hun har haft svært ved at lære sproget. Anife kom i praktik hos Elite Miljø, og sammen har de fundet en god metode til, hvordan Anife har kunne lære det fagsprog, der er nødvendigt for, at hun kan passe sit arbejde.

Hendes kollega Lone fortæller her, hvordan de sammen har øvet sproget bl.a. ved at sætte kort på ting og bruge telefonen:

Vil du vide mere om nydanskere og integration?

Læs mere her:

Metode og værktøj

For nydanskere

Når du har fået ophold i Danmark, skal du hurtigst muligt i job for at kunne forsørge dig selv og din familie. Læs mere om det danske arbejdsmarked.

Læs mere om det danske arbejdsmarked
Metode og værktøj

Vejen til job i Danmark

Det danske arbejdsmarked er sikkert ret anderledes end der, hvor du kommer fra. Her kan du lære mere om, hvordan man finder og søger job i Danmark.

Læs mere om vejen til job
Metode og værktøj

Kulturelle misforståelser

Misforståelser kan let opstå, når man tænker forskelligt. Særligt, hvis man er fra forskellige kulturer og ikke nødvendigvis ser verden på samme måde.

Læs mere misforståelserne
Metode og værktøj

Sikkerhed på arbejdspladsen

Én af de ting, som kan være meget anderledes end dér, hvor du kommer fra, er sikkerheden på arbejdspladsen. Her kan du lære mere om, hvorfor sikkerhed er så vigtig, og hvad du som ny medarbejder skal være opmærksom på.

Læs mere om sikkerheden

Brug for råd og sparring om nydanske medarbejdere?

Vores rådgivere har stor indsigt og praktisk erfaring med medarbejdere med flygtningebaggrund. Kontakt rådgiverne og få en dialog om mulighederne på din virksomhed.

Anne Friis Johansen

Driftschef

Anne er driftschef og har ansvaret for ledelse og controlling af store dele af Cabis driftsunderstøttende funktioner, for kvalitetssikring af projektbudgetter og for opfølgning på overensstemmelse mellem den samlede projektportefølje og Cabis vedtægter.

2092 4896afj@cabiweb.dk

Seneste nyheder

Jobcentermedarbejdere får ny viden og værktøjer med Faglig Go' Morgen

Styrk de faglige kompetencer i jobcentret gennem Faglig Go' Morgen med Cabi

Som et nyt tilbud til landets jobcentre lancerer Cabi nu Faglig Go' Morgen, der er en times virtuel fordybelse i ny viden, fælles arbejdsgange eller regler på beskæftigelsesområdet. Første arrangement er onsdag den 18. november.

Jobcentrene skal spare for at finansiere aftale om tidlig pension

Jobcentre sendt på sparekurs

Beskæftigelsesindsatsen skal slankes med 1,1 milliarder kr. for at finansiere aftalen om tidlig pension. Det sker blot to år efter regelforenklingen, som også medførte besparelser. Fagforbund er bekymrede.

Især flygtningekvinder kommer tilbage i arbejde efter corona-pandemien

Corona sendte flygtninge ud i ledighed - nu kommer de tilbage i job

Siden april er knap 2.500 flere personer med flygtningebaggrund kommet i arbejde, og det er især kvinderne, som får job. Men det er stadig en stor opgave at få endnu flere kvinder med flygtningebaggrund ud på arbejdsmarkedet, mener ekspert.