Få tips til at blive bedre til dansk

Jo mere dansk du kan, jo bedre er dine chancer for at få et job. Her få du tips til, hvordan du øver dig i at blive god til dansk i din fritid, eller mens du er på en virksomhed i job eller praktik.

Sprog læres ved at bruge det

Det er forskelligt, hvordan man lærer. Men ens for alle mennesker i hele verden er, at det tager tid og kræver masser af øvelse at lære et nyt sprog.

 

Video: Bliv bedre til dansk

Er der skadedyr løs, når arbejdspladsen har MUS? Bliver man fyret ved fyraften? Svarene er åbenlyse for en, der kender det danske sprog godt. Som ny i Danmark kan det dog være svært at forstå de pudsige metaforer og svære ordlyde, som det danske sprog er fyldt med.
Denne animationsfilm giver gode råd til, hvordan man hurtigt lærer dansk på sin arbejdsplads. 

Se også videoen på:

Bliv bedre til dansk. Videoen åbner i YouTube-player


Mød Yosef og Anife

Yosef og Anife er begge nydanskere og arbejder på danske arbejdspladser. Yosef er fra Syrien, og han arbejder som gulvlægger og gulvsliber hos virksomheden Sandpapir. Han har været hurtig til at lære det danske sprog.

Her giver Yosef sine tre bedste råd til, hvad du kan gøre:


Anife lærer dansk på arbejdspladsen

Anife har været i Danmark i fire år, og hun har haft svært ved at lære sproget. Anife kom i praktik hos Elite Miljø, og sammen har de fundet en god metode til, hvordan Anife har kunne lære det fagsprog, der er nødvendigt for, at hun kan passe sit arbejde.

Hendes kollega Lone fortæller her, hvordan de sammen har øvet sproget bl.a. ved at sætte kort på ting og bruge telefonen:

 

 

Vil du vide mere om nydanskere og integration?

Læs mere her:

Metode og værktøj

For nydanskere

Når du har fået ophold i Danmark, skal du hurtigst muligt i job for at kunne forsørge dig selv og din familie. Læs mere om det danske arbejdsmarked.

Læs mere om det danske arbejdsmarked
Metode og værktøj

Vejen til job i Danmark

Det danske arbejdsmarked er sikkert ret anderledes end der, hvor du kommer fra. Her kan du lære mere om, hvordan man finder og søger job i Danmark.

Læs mere om vejen til job
Metode og værktøj

Kulturelle misforståelser

Misforståelser kan let opstå, når man tænker forskelligt. Særligt, hvis man er fra forskellige kulturer og ikke nødvendigvis ser verden på samme måde.

Læs mere misforståelserne
Metode og værktøj

Sikkerhed på arbejdspladsen

Én af de ting, som kan være meget anderledes end dér, hvor du kommer fra, er sikkerheden på arbejdspladsen. Her kan du lære mere om, hvorfor sikkerhed er så vigtig, og hvad du som ny medarbejder skal være opmærksom på.

Læs mere om sikkerheden