Cabis årskonference 2021

Vær med online onsdag den 24. marts 2021 kl. 9.00-12.25 og få ny viden og inspiration til, hvordan du konkret kan arbejde med bæredygtig ledelse i din virksomhed. Det er gratis at deltage.

Læs mere

Socialt ansvar skal give mening

At tage et socialt ansvar som virksomhed omfatter både at passe på sine medarbejdere og at give en håndsrækning til de mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet. Det kan dreje sig om ledige, der har brug for at blive opkvalificeret, afklaret eller få en deltidsansættelse. 

Socialt ansvar skal give mening på den korte og den lange bane. Der er forskellige måder, I som virksomhed kan være socialt ansvarlige på. Ofte giver det god mening at slå to fluer med et smæk og hjælpe en ledig i job samtidigt med, at I på længere sigt får en god arbejdskraft.

Borgere på kanten af arbejdsmarkedet har alle forskellige udfordringer, der gør, at de ikke lige nu varetager et 37 timers job. Nogle har fysiske eller psykiske handicap, nogle har været sygemeldt i længere perioder, andre har aldrig fået afsluttet deres uddannelse mv. Læs mere om dem, du kan hjælpe 

Som arbejdsplads skal I spørge jer selv: Hvad kan vi tilbyde den ledige? Har vi ressourcerne til at løfte opgaven? Samtidig skal I overveje, hvor den ledige kan gøre en forskel for jeres virksomhed. Er det for eksempel ved at løse småopgaver, som i dag løses af medarbejdere, der kunne bruge deres kompetencer til andre opgaver?

Brug værktøjet her til at få overblikket over opgaver i jeres virksomhed

Positiv effekt på dine medarbejdere

At hjælpe ledige fra kanten af arbejdsmarkedet har oftest en positiv effekt på medarbejderstaben, fordi det giver mening at hjælpe andre. Dét at være en del af en rummelig arbejdsplads, der inkluderer borgere uden for fællesskabet og giver dem noget at stå op til, har stor værdi og kan være med til at øge arbejdsglæden.     

- At tage socialt ansvar skal give mening. For virksomhed, individ, organisation og forretning er socialt ansvar meningsfuldt i mange sammenhænge og på flere forskellige måder. Det gælder om at finde den facon, der passer bedst.

Ella Petersen, udviklingschef i Cabi

Skal din virksomhed også i gang med at tage socialt ansvar?

Bliv inspireret af, hvordan vindere af CSR People Prize arbejder med socialt ansvar.

Få inspiration her

CSR People Prize uddeles hvert år til virksomheder, der via konkrete initiativer har vist, at deres sociale ansvar er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.

Læs om CSR People Prize

Læs mere om socialt ansvar og CSR

Sådan bruger du FN's Verdensmål 8 i din forretning

Det kræver blot 4 trin at komme i mål. Brug guiden her!

Læs mere

Bliv en del af vores virksomhedspanel

Vil du dele din viden, udfordringer og holdninger til dét at løfte et socialt ansvar i danske virksomheder? Så kom med i Cabis virksomhedspanel.

Læs om virksomhedspanelet
Projekt

Task force til industrien

Prognoser viser, at mange industrivirksomheder kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i de kommende år. En del af løsningen på udfordringen kan være at ansætte personer, der er kommet hertil som flygtninge.

Læs mere om projektet
Projekt

Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster

Udviklingsinitiativ, som gennem kompetenceudvikling og virksomhedssamarbejde, skal få flere udsatte borgere i job og samtidig afbøde virksomhedernes mangel på arbejdskraft.

Læs mere projektet
Case

NCC har fået rekruttering sat i system via Jobservice Danmark

NCC Construction har via Jobservice Danmark fået en aftale i stand, hvor rekruttering og opkvalificering af ledige, med henblik på at kunne arbejde for NCC, er systematiseret på tværs af kommunegrænser.

Læs case
Case

Hotel Comwell Borupgaard: Socialt ansvar trods finanskrise

Hotel Comwell Borupgaard gik i januar 2009 i gang med at uddanne 11 indvandrerkvinder til rengøringsmedarbejdere. Finanskrisen kunne så småt mærkes på hotellet, men direktøren ville fortsat tage et socialt ansvar.

Læs case
Case

Midtvask: Fælles værdier skaber sammenhold

Sygehusvaskeriet Midtvask har skabt en effektiv arbejdsplads med en stærk følelse af fællesskab, selvom medarbejderstaben tæller 21 forskellige nationaliteter. Samtidig har vaskeriet en udsædvanlig høj grad af fastholdelse.

Læs case
Case

JP Brød: Rekrutterer medarbejdere blandt flygtninge

Bagervirksomheden har gennem flere år taget flygtninge ind i praktik. Det er en kilde til rekruttering i et fag, som ellers er presset på at kunne finde arbejdskraft på grund af det hårde, fysiske arbejde og skæve arbejdstider.

Læs case

Bliv medlem af netværket

Over 6.000 er allerede med, og det er gratis at blive medlem. Læs om dine medlemsfordele her.

Læs mere om medlemskabet