Arbejdskraft med mening

I samarbejde med jobcentret kan jeres virksomhed rekruttere ledige, som kan have svært ved selv at finde et job. De kan have brug for opkvalificering, men det kan I få hjælp til. På den måde tager I ansvar for at få flere i job samtidig med, at I sikrer den nødvendige arbejdskraft nu og fremadrettet.

Fokus på opgaver fremfor traditionelle stillinger

Overvej systematisk, om din virksomhed har opgaver, der kan tilbydes ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Det er socialt ansvar, der giver mening for din forretning. Samtidig er det en god rekrutteringskanal at se mere alternativt på rekrutteringen. 

Nøgleordet her er opgaver. Med fokus på opgaver fremfor traditionelle stillingsbetegnelser bliver det tydeligere, hvordan og til hvad I kan rekruttere medarbejdere, som i udgangspunktet ikke kan udfylde en traditionel stilling.

Ved at se på konkrete opgaver, får I mulighed for at vurdere omfang og nødvendige kompetencer i den enkelte opgave. Det gør jer i stand til at pakke opgaverne anderledes og på den måde kunne rokere rundt på medarbejdere.

Brug Cabis værktøj til afdækning af de opgaver, som I nu og fremover har vanskeligt ved at rekruttere medarbejdere til. Værktøjet kan hjælpe til systematisk afdækning. Del din viden med dine kolleger til næste rekrutteringsproces. Se værktøjet nedenfor:

Metode og værktøj

Find opgaverne i virksomheden

Med et konkret værktøj bliver afdækningen af opgaver i virksomheden mere systematisk, og det bliver nemmere at få overblik.

Hent opgaveværktøjet

- Der er ledige, som mangler kompetencer og erfaring for at kunne klare sig på arbejdsmarkedet. At lære både faglige og sociale kompetencer gøres bedst ude i rigtige virksomheder, og derfor har jobcentret altid brug for tæt samarbejde med virksomheder om dette.

Ella Petersen, udviklingschef i Cabi

Gevinsterne er mange ved alternativ rekruttering

Når I tænker i opgaveløsning og ansættelse af medarbejdere, der kommer fra kanten af arbejdsmarkedet, er gevinsterne mange og synlige:

  • I får mulighed for at ansætte en i en stilling – selv på få timer.
  • I får mulighed for en omkostningsfri prøve- og træningsperiode af potentielle medarbejdere.
  • I kan få løst opgaver, som ellers ikke vil blive løst.
  • I får mulighed for at frigive ressourcer til kompetenceudvikling.

Tag kontakt til dit lokale jobcenter

Jobcentret kan hjælpe dig med at definere opgaver, og de ved, hvilke ledige fra kanten, som kunne passe ind i jeres virksomhed.

Find dit lokale jobcenter her

Vil du vide mere om alternativ rekruttering?

Læs mere her:

Viden og baggrund

Rekrutter med samfundsansvar – det er godt for forretningen

Virksomheder, som alene fokuserer på vækst og profit, er ude af trit med udviklingen. Forbrugere og de mange medarbejdere vil have virksomheder, som tager et samfundsansvar. Det kan de fx gøre ved at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Læs mere
Viden og baggrund

Hvem kan jeg ansætte?

Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Læs mere om de forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.

Læs mere om rekruttering fra kanten
Viden og baggrund

Hjælp med strategisk rekruttering

Som jobcenter kan I være en attraktiv samarbejdspartner for virksomheder, når de skal rekruttere alternativ arbejdskraft. I kan systematisk hjælpe virksomheder med at rekruttere til lige netop dét behov, de har for arbejdskraft.

Læs om strategisk samarbejde

Kontakt vores eksperter og få et godt råd eller svar på, hvordan du kommer i gang.