ESG-guide

Der mangler ikke forkortelser eller svære begreber, når det handler om virksomheders samfundsansvar og dokumentation af sociale indsats. Man kan hurtig blive væk i bogstaver, engelske udtryk, og hvad man egentlig skal bruge det til. Cabi hjælper dig her med en guide til, hvad ESG betyder, hvad du kan bruge det til i din virksomhed, og hvordan Cabi kan hjælpe dig med at lave bæredygtige sociale investeringer.

Din guide til at forstå S'et i ESG

Hvad er ESG, og hvordan kan jeg bruge det i fortællingen om min virksomheds sociale ansvar?

ESG er et godt redskab til ansvarlig og bæredygtig virksomhedsdrift. ESG gør bæredygtigheden målbar, og det kan være et rigtig smart værktøj for din virksomhed - hvad enten du er forpligtet til at indrapportere dine ESG-nøgletal, eller du ønsker at bruge ESG-målingen mere strategisk til at vise kunder, samarbejdspartnere og investorer, at du tænker bæredygtighed ind i din måde at drive virksomhed på.

Hvad er ESG, og hvorfor er det vigtigt?

ESG står for Environmental, Social and Governance. Altså forhold i en virksomhed, der vedrører miljø-, sociale og ledelsesmæssige aspekter.

Jo bedre en virksomhed klarer sig på de tre områder, desto mere ansvarlig vurderer man, at virksomheden er. 

Flere og flere investorer lægger vægt på ESG og bruger det som målestok for bæredygtige investeringer. For en lille virksomhed kan deres ESG-vurdering være afgørende for, om de kan få lån i banken.

""
""

S'et i ESG

S'et i ESG handler om de sociale forhold, der gør sig gældende i en virksomhed.

Det kan både handle om, hvordan virksomheden lever op til menneskerettigheder, sikkerheds- eller sundhedspolitik, og om de har relationer (eks. underleverandører), der ikke lever op til de samme værdier, som virksomheden selv. 

At virksomheden ansætter mangfoldigt og styrker lighed og inklusion er også en faktor, der gør sig gældende, når man vurderer S'et i ESG. 

Hvad er forskellen mellem ESG og CSR?

Både ESG og CSR fokuserer på det målbare og gennemsigtighed i virksomhedernes tiltag på samfundsmæssige områder.

Den primære forskel er målgruppen. For mens man med CSR primært ønsker at vise overfor de nære relationer internt og eksternt, at man tager ansvar, handler ESG om at vise fx investorer, at virksomheden har styr på den bæredygtige strategi på langt sigt.

""
""

Hvordan kan du arbejde med S'et i ESG? 

Større virksomheder kan være omfattet af årsregnskabslovens krav om at gøre rede for deres samfundsansvar ved hjælp af ESG-nøgletal.

Men som lille eller mellemstor virksomhed kan man høste store fordele ved at arbejde strategisk med S'et i ESG.

I kan fx komme et skridt foran ved udbud og tilbudsgivning ved at profilere jeres sociale indsatser. Eller I kan styrke jeres synlighed og troværdighed på området ved at kunne fremlægge jeres sociale ansvar med data. Læs mere om ESG og dokumentation. 

Webinar

Kort og godt om S’et i ESG

CSRD, ESG, taksonomier og rapporteringer, bæredygtighed og socialt ansvar. Hvad er lige op og ned? Efter dette webinar kender du de mest relevante begreber og får inspiration til, hvordan du kommer i gang med at gøre jeres sociale ansvar op.

Læs mere

Find vej i flere begreber om bæredygtighed

På Virksomhedsguiden kan du få et godt overblik over de vigtigste begreber, når du arbejder med virksomhedens bæredygtighed.

Få hurtig viden om fx:

  • CSRD - Direktiv om Virksomheders bæredygtighedsrapportering
  • Due diligence for bæredygtighed
  • Ansvarlig virksomhedsadfærd

Find ordbogen på virksomhedsguiden.dk


Sådan kan Cabi hjælpe din virksomhed med at synliggøre jeres sociale ansvar:

Tilbud

Dokumentér din virksomheds sociale ansvar

Få overblik over jeres sociale ansvar - og data til at vise det. Cabi hjælper virksomheder med at rapportere og formidle om socialt ansvar. Få et tilbud.

Læs mere og få et tilbud
Tilbud

Fortæl om jeres sociale ansvar

Er din virksomhed klar, når dine kunder stiller krav til dokumentation? Kan man fx læse om det, I gør, på jeres hjemmeside? Få hjælp fra Cabi og vores konsulenter til opgaven. Så står I bedre.

Læs mere og book forløb
Tilbud

Screening af socialt ansvar

Med Cabis screeningsværktøj "360 grader om socialt ansvar" giver vi jer en temperaturmåling på jeres virksomheds sociale ansvar. Book en screening og få en handleplan skræddersyet til din virksomhed.

Læs mere og book en screening

Webinarer: Socialt ansvar, CSR og ESG

Se vores webinarer med temaet sygefravær og trivsel, og hent konkret inspiration, råd og viden til dit daglige arbejde i din virksomhed.

Gå til webinaroversigten
Metode og værktøj

CSR-medarbejderens værktøjskasse

Værktøjskasse med en række effektive værktøjer, der kan hjælpe jer til styrke virksomhedens arbejde med socialt ansvar, CSR og ESG.

Se værktøjskassen

Vil du vide mere...

... og høre, hvordan Cabi kan hjælpe dig med at dokumentere din virksomheds sociale ansvar? 

Så kontakt Carsten, Ea eller Marianne.