Til virksomhedskonsulenten
Cabi har sammen med en række virksomheder udviklet en værktøjskasse, der kan bruges dels i samarbejdet mellem kommunen og virksomheder, dels ude på virksomheder, som vil ansætte nydanskere.
Værktøjskassen indeholder redskaber, oversigter, inspiration og metoder til at rekruttere, fastholde og opkvalificere medarbejdere.
- De her værktøjer er lige det, vi har brug for. De er konkrete og kan gøre det lettere, når jeg fx skal overbevise mine andre medarbejdere om, at det er en god idé at tage en nydansker ind.
Lars Bach, direktør i UniPur.
Dyk ned i de forskellige faser i processen, hvor du bl.a. finder dialogværktøj til brug i opstarten, hjælp til brugen af mentorer, videoer om håndtering af kulturforskelle, kompetencekort, support til opkvalificeringsmuligheder og overblik over tilskudsordninger og ansættelsesformer.

Få succes med at ansætte nydanskere
Vi har samlet en række værktøjer til dig, der åbner dørene for nydanske medarbejdere.
Dyk ned i alle værktøjerneLøsningskatalog - sådan får vi flere flygtninge kvinder i job
Der er stadig store udfordringer med at integrere flygtningekvinder på arbejdsmarkedet. Cabi og LG Insight har gennem en lang årrække arbejdet med integration, og vi kan fx tilbyde jeres kommune rådgivning, sparring og oplæg, som kan understøtte jeres integrationsindsats for flygtningekvinder.
Vi har forfattet et løsningskatalog, hvor vi giver vores bud på, hvad der skal til i indsatsen for at få flere flygtninge kvinder i job.

Læs mere om nydanskere og integration
Lad dig fx inspirere af forskellige cases på området:

Hvordan udvikler kompetencerne sig?
Brug værktøjet her til at skabe overblik over de faglige, sproglige og personlige kompetencer, der er nødvendige, for at bestride jobbet hos jer.
Dyk ned i kompetencekortet
Iværksætteri åbner døren til arbejdsmarkedet for flygtningekvinder
Nyt iværksætterinitiativ i Helsingør hjælper aktivitetsparate flygtninge i beskæftigelse. Mantraet i projektet er motivation, og målet er at skabe et meningsfyldt forløb med et klart slutmål.
Læs casen
Arabi-food: Den gode idé blev til job
Reem Mushainesh tvivlede ikke et øjeblik på, at drømmen ville gå i opfyldelse, da hun i 2017 sammen med ni andre kvinder med flygtningebaggrund kastede sig ud i iværksætterprojektet Arabi-food. Og hendes tiltro til projektet har da også vist sig at holde stik. Madvognen, der slog sine døre op i foråret 2018, havde en omsætning på 27.000 kroner i april og ikke mindre end 35.000 kroner i maj det år.
Læs casen
Kvindelige flygtninge vil have målrettede praktikforløb
Kvindelige flygtninge står i mange tilfælde uden for arbejdsmarkedet, så hvad skal der til, for at få dem i job? Vi har spurgt to af dem om, hvad de mangler.
Læs casen