Mentor i virksomhed

En virksomhedsmentor kan være den afgørende forskel, når en ledig skal integreres i din virksomhed, eller du skal forebygge en sygemelding hos en medarbejder, der skranter. Få viden og inspiration til, hvordan du arbejder med mentorer og mentorordninger i din virksomhed.

En mentor er en person, der kan støtte og vejlede en anden person (mentee), der har særlig brug for hjælp for at kunne opnå ansættelse i en virksomhed. Det kan også være i forbindelse med tilbud, som jobcentret har iværksat i din virksomhed fx praktik, løntilskud, fleksjob eller et andet beskæftigelsestilbud.

Hvis du allerede har en medarbejder, der i en periode har det særligt svært og er i fare for at miste jobbet, kan en mentor måske være afgørende. Det kan fx være i forbindelse med alvorlige personlige problemer eller sygdom.

Hvis mentoropgaven ligger udover, hvad man kan forvente, at virksomheden almindeligvis påtager sig, vil der være mulighed for, at medarbejderens jobcenter dækker lønudgifterne til de timer, mentor bruger på opgaven.

Mentorens opgaver

Mentorens opgaver kan være meget forskellige afhængigt af, hvad mentee har af særlige vanskeligheder ift. arbejdsmarkedet.

Opgaverne kan både handle om ekstra introduktion til arbejdsopgaverne og støtte til at indgå i det sociale fællesskab på virksomheden, men det kan også være hjælp til at komme op om morgenen eller særlige personlige eller sociale udfordringer.

-

Hvem kan være mentor?

Mentoren kan være en medarbejder, mellemleder eller leder i virksomheden, der kan og vil påtage sig opgaven. I alle tilfælde er det vigtigt, at mentor er godt klædt på til opgaven. Læs mere her

Mentoren kan også være én udenfor virksomheden – hvis der fx er tale om særlige problemer, der kræver noget specielt, barrierer der mest ligger udenfor arbejdstiden – eller hvis virksomheden ikke har en medarbejder, der kan påtage sig mentorrollen. Det vil i disse tilfælde være medarbejderens jobcenter, som tilknytter og bevilger mentor.

HORESTA går foran med Projekt Mentor

Mentorer skal guide flygtninge på rette vej i det danske sprog, arbejdsmarked og den danske kultur.

Målet er, gennem uddannelse, at klæde flygtninge på til et job i hotel- og restaurationsbranchen.

Se videoen til inspiration.

Find inspiration i materialesamlingen

Cabi samler løbende nyt materiale, viden og inspiration på mentorområdet.

Dyk ned i materialesamlingen, du finder den lige her

-


Har du spørgsmål til mentor i virksomheden?

Det er gratis for virksomheder at kontakte vores konsulenter med spørgsmål. Tag fat i Anette, som sidder klar til at hjælpe dig videre i dit arbejde. 

Viden og baggrund

Klæd mentor på til opgaven

Som leder bør du tage en snak med den medarbejder, der skal være mentor, for at sætte ham eller hende ind i opgaven. Få gode råd til at løse opgaven.

Læs mere

Seneste nyheder

Resultaterne fra projektet ”Rekruttering fra kanten” viser blandt andet, at 485 ud af 1439 ledige fra den yderste kant har opnået tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er en stor succes.

Resultater fra stort projekt på Lolland-Falster kan komme hele landet til gavn

Virksomhederne spiller en stor rolle, når ledige fra kanten af arbejdsmarkedet skal i job. Men hvordan? Resultaterne fra projektet ”Rekruttering fra kanten” viser gode takter, heraf at blandt andet 485 ledige fra kanten kom i job eller uddannelse.

Imens fremtidens jobindsats diskuteres, er anden delaftale om en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen under lovbehandling. Trine Thomsen fra Cabi forklarer, hvordan aftalen vil påvirke virksomheder. Foto: Istock

Derfor får virksomheder en stadig større rolle i beskæftigelsesindsatsen

I juni 2022 blev anden delaftale til en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen aftalt i Folketinget. Aftalen er nu under lovbehandling og giver virksomhederne en større rolle i at få flere fra kanten i arbejde. Trine Thomsen, seniorkonsulent i Cabi, forklarer, hvad aftalen vil komme til at betyde for virksomhederne.

Den 12. september uddeles CSR People Prize 2023. Jagten på de mest socialt ansvarlige virksomheder er i gang!

Danmarks mest socialt ansvarlige virksomheder skal findes

Med mere end 20 år på bagen er CSR People Prize en af de mest veletablerede CSR-priser i Danmark. Prisen uddeles til virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar. Jagten på årets mest socialt ansvarlige virksomheder er i gang, og priserne uddeles den 12. september 2023.