Mentor i virksomhed

En virksomhedsmentor kan være den afgørende forskel, når en ledig skal integreres i din virksomhed, eller du skal forebygge en sygemelding hos en medarbejder, der skranter. Få viden og inspiration til, hvordan du arbejder med mentorer og mentorordninger i din virksomhed.

En mentor er en person, der kan støtte og vejlede en anden person (mentee), der har særlig brug for hjælp for at kunne opnå ansættelse i en virksomhed. Det kan også være i forbindelse med tilbud, som jobcentret har iværksat i din virksomhed fx praktik, løntilskud, fleksjob eller et andet beskæftigelsestilbud.

Hvis du allerede har en medarbejder, der i en periode har det særligt svært og er i fare for at miste jobbet, kan en mentor måske være afgørende. Det kan fx være i forbindelse med alvorlige personlige problemer eller sygdom.

Hvis mentoropgaven ligger udover, hvad man kan forvente, at virksomheden almindeligvis påtager sig, vil der være mulighed for, at medarbejderens jobcenter dækker lønudgifterne til de timer, mentor bruger på opgaven.

Mentorens opgaver

Mentorens opgaver kan være meget forskellige afhængigt af, hvad mentee har af særlige vanskeligheder ift. arbejdsmarkedet.

Opgaverne kan både handle om ekstra introduktion til arbejdsopgaverne og støtte til at indgå i det sociale fællesskab på virksomheden, men det kan også være hjælp til at komme op om morgenen eller særlige personlige eller sociale udfordringer.

-

Hvem kan være mentor?

Mentoren kan være en medarbejder, mellemleder eller leder i virksomheden, der kan og vil påtage sig opgaven. I alle tilfælde er det vigtigt, at mentor er godt klædt på til opgaven. Læs mere her

Mentoren kan også være én udenfor virksomheden – hvis der fx er tale om særlige problemer, der kræver noget specielt, barrierer der mest ligger udenfor arbejdstiden – eller hvis virksomheden ikke har en medarbejder, der kan påtage sig mentorrollen. Det vil i disse tilfælde være medarbejderens jobcenter, som tilknytter og bevilger mentor.

HORESTA går foran med Projekt Mentor

Mentorer skal guide flygtninge på rette vej i det danske sprog, arbejdsmarked og den danske kultur.

Målet er, gennem uddannelse, at klæde flygtninge på til et job i hotel- og restaurationsbranchen.

Se videoen til inspiration.

Find inspiration i materialesamlingen

Cabi samler løbende nyt materiale, viden og inspiration på mentorområdet.

Dyk ned i materialesamlingen, du finder den lige her

-


Har du spørgsmål til mentor i virksomheden?

Det er gratis for virksomheder at kontakte vores konsulenter med spørgsmål. Tag fat i Anette, som sidder klar til at hjælpe dig videre i dit arbejde. 

Viden og baggrund

Klæd mentor på til opgaven

Som leder bør du tage en snak med den medarbejder, der skal være mentor, for at sætte ham eller hende ind i opgaven. Få gode råd til at løse opgaven.

Læs mere

Seneste nyheder

Mange små og mellemstore virksomhed vil allerede i dag kunne styrke S’et i deres ESG-score, hvis de kan dokumentere det, de gør. Foto: Istock

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

71 % af danske virksomheder tager allerede et socialt ansvar, konkluderer en analyse af Cabi. Krav fra EU-direktivet CSRD gør, at danske virksomheder snart også skal kunne dokumentere deres bæredygtighed, herunder deres sociale engagement. Spørgsmålet er nu: hvordan gør man det i praksis?

Vinderne af CSR People Prize 2023 er fundet. Repræsentanter fra Den Jyske Kontrolcentral, HKScan og Anlægsgartner Gottlieb sammen med Cabis direktør Mette Rønnau efter uddelingen af CSR People Prize 2023. Foto: Cabi

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

Vinderne af årets udgave af CSR People Prize er netop blevet afsløret ved en ceremoni i Turbinehallen i Aarhus. Priserne gik til to jyske virksomheder, der på hver deres måde har gjort en stor indsats for at skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Anlægsgartner Gottlieb vinder CSR People Særpris. Fra venstre: Daniel Kronskov, Thomas Gottlieb, Susanne Stokkebro Bech og Mette Rønnau.

Sjællandsk anlægsgartner vinder pris for bæredygtighed

I Skibby ved Frederikssund har Anlægsgartner Gottlieb på få år mangedoblet sin medarbejderstab. Flere af de nye medarbejdere er rekrutteret på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom virksomheden planlægger driften ud fra en række klimahensyn. For den indsats har virksomheden i dag modtaget en særpris.