Jobmatch-arrangementer danner rammen om et uformelt møde

Som et led i projektet ”Veteraner i Job: Fra Brændpunkt til Beskæftigelse” afholder Cabi jobmatch-arrangementer, hvor virksomheder og veteraner får mulighed for at mødes på Veteranhjem rundt omkring i Danmark. Områdechef fra Securitas deltog i et jobmatch-arrangement og tog seks CV’er med hjem. Fire veteraner er nu ansat.

Mads Fahrenholtz er områdechef i sikkerhedsvirksomheden Securitas. En virksomhed, der har været repræsenteret til flere af jobmatch-arrangementerne, og som også har tænkt sig at vise flaget til fremtidige arrangementer. Mads Fahrenholtz fortæller her hvorfor:

”Jeg synes, det er en genial idé med jobmatch-arrangementerne. Især det faktum, at de foregår på veteranhjemmene, gør, at omgivelserne er vante og trygge for veteranerne. Der er højt til loftet. Dét har veteraner brug for. Jeg oplever, at der er ro og god tid til samtaler på arrangementerne.

Deltog i arrangement og tog seks CV’er med hjem

Den 23. september 2020 deltog Mads Fahrenholtz i et jobmatch-arrangement i Odense. Her var 20 veteraner mødt op. Mads Fahrenholtz tog fra arrangementet med intet mindre end seks CV’er, som han gav videre til bl.a. HR-afdelingen i Securitas.

En måned senere havde Mads Fahrenholtz ansat fire veteraner i midlertidige job, der var brug for på grund af corona-pandemien.

-

Billede fra jobmatch-arrangement i Odense.

To gode råd til fremmødte veteraner

Mads Fahrenholtz har to gode råd til veteraner om, hvad de kan gøre for at vække en virksomheds opmærksomhed, når de deltager i jobmatch-arrangementer.

”Først og fremmest er fremtoningen vigtig. Det er ikke lige meget, om man er velklippet og velbarberet,” siger han med et glimt i øjet og fortsætter:

”Og så skal man have et CV med, hvor man er helt klar over, hvad der står, og hvor man lægger kortene på bordet. Er der uregelmæssigheder eller særlige behov, så skal de frem i lyset. Ærlighed betaler sig altid. Jeg tror på, at der er en plads til os alle. Spørgsmålet er bare hvor. Og det finder man kun ud af ved at være ærlig,” uddyber Mads Fahrenholtz.

- Jeg synes, det er en genial idé med jobmatch-arrangementerne. Især det faktum, at de foregår på veteranhjemmene, gør, at omgivelserne er vante og trygge for veteranerne. Der er højt til loftet. Dét har veteraner brug for.

Mads Fahrenholtz, områdechef i Securitas

Appel til virksomheder om at deltage i jobmatch-arrangementer

Siden 2007 har Mads Fahrenholtz været ansat i Securitas. Ud over sin funktion som områdechef er han også intern veterankoordinator i virksomheden.

”I Securitas har vi over 50 veteraner ansat, hvoraf fem har nogle særlige behov, som vi tilpasser os efter. Jeg fungerer som en slags mentor for veteranerne, hvis de har brug for ekstra sparring,” fortæller Mads Fahrenholtz, som har let ved at sætte sig i veteranernes sted. Han har selv en baggrund i Forsvaret og har været udstationeret i et hav af lande. I år 2000 slog han sig ned i Danmark igen efter ti års tjeneste for FN. Siden har han gerne villet hjælpe andre veteraner med at komme i job i det civile.

”Jeg har fået rigtig mange af de veteraner ind, vi har ansat i Securitas,” konstaterer Mads Fahrenholtz og sender en appel til andre virksomheder om at deltage i jobmatch-arrangementer og generelt spejde efter veteraner, når de mangler arbejdskraft:

”I veteraner får virksomheder nogle proaktive og ekstremt dedikerede medarbejdere, der kan arbejde i alle konstellationer. De er både selvstændige og teamplayere.”
-

Billede fra jobmatch-arrangement i Odense.

I 2019 blev Securitas kåret som ”Årets Veteranvirksomhed”. Prisen, der blev overrakt af Forsvarsminister Trine Bramsen, blev tildelt Securitas for en vellykket indsats med at rekruttere og fastholde veteraner på arbejdsmarkedet.

Tanya Møller-Kapulitsa er seniorkonsulent i Cabi og har arrangeret jobmatch-arrangementerne. Hun oplever, at den uformelle ramme betyder meget.

”Det er godt at se, at der er en nysgerrighed på hinanden både fra veteranerne og fra virksomhedernes side, og der bliver skabt nogle kontakter. Der er en uformel stemning, når vi holder arrangementerne på veteranhjemmene, og vi ser også, at folk bliver hængende og taler sammen efter at arrangementet egentlig er forbi,” siger hun.

”Jeg er helt vildt tilfreds med arrangementet, og fik rigtig meget ud af det. Jeg synes oplæggene var meget relatérbare, og efter rundvisningen fik jeg simpelthen blod på tanden og gik hjem og skrev to ansøgninger.

- Mathias, veteran

Vil du vide mere om jobmatch-arrangementer?

Læs mere her:

Metode og værktøj

Jobmatch-arrangement

På et Jobmatch-arrangement er målet, at veteraner møder virksomheder, som er repræsenteret af personer, der kan tale om jobmuligheder med deltagerne.

Læs mere om konceptet

Hørt om virksomhedslisten?

Virksomhedslisten er en liste over virksomheder fra hele Danmark, der gerne vil ansætte tidligere udsendte fra Forsvaret eller Politiet. Læs mere og tilmeld din virksomhed her:

Metode og værktøj

Virksomhedslisten

I denne liste finder du virksomheder, der gerne vil ansætte tidligere udsendte fra Forsvaret eller Politiet. Listen er en hjælp til dig, der er jobsøgende veteran, veterankoordinator eller ansat i jobcentret, som hjælper veteraner i job.

Læs mere