Vejene til at rekruttere arbejdskraft blandt nydanskere er mange

Her får du overblikket og afsættet for at fortsætte dialogen med jobcentret, som kan hjælpe med at finde de konkrete kandidater, der matcher dine behov.

Eksempler på forløb

Der findes mange forskellige løsninger og kombinationsmuligheder med henblik på at tage imod nydanske medarbejdere i virksomheden i kortere eller længere forløb. Se eksempler her:

undefined

Jobcentret hjælper med at tilrettelægge forløb og finde egnede kandidater til de opgaver, I skal have løst.

Læs her om mulighederne

undefined Ordinær ansættelse: Tag den direkte vej

undefined Praktik: Prøvekør samarbejdet

undefined Løntilskud: Få kompensation under oplæring

undefined IGU: Rekrutter og form den arbejdskraft I mangler

Historier fra hele landet

Se her, hvordan det er lykkes en lang række virksomheder at skabe succesfulde forløb med nydanskere på arbejdspladsen.

Cases er udarbejdet af virksomhedspartnerskabet Sammen om Integration (2016).

Et par syriske svejsehænder rigere

Hos VST Industries har man valgt at hjælpe med at få flygtninge i arbejde og har nu Mohammed ansat med løntilskud. Værkstedshumor og viljen til at vise sit værd afbøder sprogknuder og overgangen til nye arbejdsmetoder.

Læs casen

Målet var fra start en fastansættelse

Som mindre virksomhed med en bugnende ordrebog var det for Inelco Grinders afgørende at få den rette flygtning i praktik. Med hjælp fra jobcentret har de fundet et godt match – og deres nye kollega.

Læs casen

Sæsonarbejde: Integrationen spirer på gartneriet

Fire syriske flygtninge har fået foden indenfor på det danske arbejdsmarked med hjælp fra Gartneriet Nældebakken. For direktør Michael Søndergaard er sæsonansættelse en oplagt mulighed for at hjælpe flygtninge godt på vej.

Læs casen

"Tjener - et stykke vellykket integration, tak!"

Med udgangspunkt i et etableret uddannelseskoncept har direktøren på Hindsgavl Slot taget initiativ til at få flygtninge i arbejde i hotel- og restaurationsbranchen.

Læs casen

Gode kolleger hedder ikke kun Jensen eller Hansen

Mangel på arbejdskraft i det blæsende Sydvestjylland har skabt en multikulturel arbejdsplads hos L&P Springs i Varde. Virksomheden leverer fjedre til madras- og møbelindustrien, og flygtninge med teknisk snilde er med til at holde gang i produktionen.

Læs casen

En palet fuld af potentielle medarbejdere

Der er mangel på arbejdskraft i malerbranchen. For Viebke og West Malerfirma, der har en voksende ordrebog, er ordningen med virksomhedspraktik for flygtninge et godt afsæt til at skaffe sig nye, dygtige kolleger.

Læs casen

Find mere viden og flere værktøjer til dit arbejde herunder

Metode og værktøj

5 tips til forberedelsen

Her får du gode råd til, hvordan I kan forberede jer, inden virksomheden tager kandidater ind i praktik, løntilskud eller ordinære job, og hvordan I kommer godt fra start.

Læs mere og få gode råd
Metode og værktøj

Kompetencer og fremskridt

Når I har en nydansker i virksomhedspraktik eller i job med løntilskud, har alle parter brug for, at der sker fremskridt i forløbet, og kompetencerne løbende udvikles. Her får du konkrete værktøjer til at følge og skabe tydelighed om den enkeltes skridt på vejen fra ny til topkvalificeret medarbejder.

Læs mere om kompetencer og vejen frem
Metode og værktøj

Sikkerhed på arbejdspladsen: undgå arbejdsulykker og -skader

Sikkerhed er et vigtigt tema på alle arbejdspladser i Danmark. Arbejdsmiljølovgivningen gælder også for nydanskere i praktik eller løntilskud. Men det kan kræve en særlig indsats at sikre, at sikkerhedsprocedurerne bliver forstået, når det gælder medarbejdere, der stadig er ved at lære det danske sprog.

Se værktøjerne for sikkerhed på arbejdspladsen
Metode og værktøj

Sprog og kultur: Undgå misforståelser og konflikter

Misforståelser kan let opstå, når sproget stadig kan være en udfordring, og når forskellige kulturer og måder at tænke på mødes på arbejdspladsen.

Se værktøjerne for sprog og kultur

Brug for råd og sparring om nydanske medarbejdere?

Vores rådgivere har stor indsigt og praktisk erfaring med medarbejdere med flygtningebaggrund. Kontakt rådgiverne og få en dialog om mulighederne på din virksomhed.