Langtidsfrisk i Region Sjælland - et grundlag for læring

Denne undersøgelse peger på, hvilke faktorer der gør medarbejdere langtidsfriske. Formålet er at få mere viden, der skal bruges til at iværksætte målrettede sundheds - og nærværsfremmende initiativer.

36 procent af Region Sjællands medarbejdere er langtidsfriske. Det vil sige, at de højst har haft fem sygedage om året to år i træk. Det fremgår af undersøgelsen ’Langtidsfrisk i Region Sjælland – et grundlag for læring’.

Formålet med undersøgelsen har været, at få noget håndfast viden om, hvad de langtidsfriske medarbejdere lægger vægt på, og samtidig opnå et mere nuanceret syn på sygefravær.

Resultaterne fra undersøgelsen skal bruges til at iværksætte målrettede sundheds- og nærværsfremmende initiativer til gavn for alle medarbejdere i Region Sjælland.

Der findes ikke på nuværende tidspunkt andre lignende undersøgelser i så stor en virksomhed i Danmark med udgangspunkt i de langtidsfriske medarbejdere. Denne undersøgelse er således unik i forhold til at bidrage til den faktuelle viden på området.

Undersøgelsen opstiller blandt andet 4 faktorer, som ifølge de langtidsfriske medarbejdere er betydningsfulde for, at de er tilfredse med deres arbejde.

Disse er:

  • Arbejdet er meningsfuldt
  • Gode kolleger
  • Indflydelse på hvordan arbejdet udføres
  • At kunne levere god kvalitet.
Undersøgelsen er udarbejdet i 2014.

Download den her ✓

Du får inspiration fra andre virksomheder til at arbejde med cirkulære forretningsmodeller, som samtidig kan skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

I notatet giver virksomhederne også deres bud på barrierer og potentialet til en yderligere omstilling til cirkulær økonomi.

Hent den her

-

Har du spørgsmål til undersøgelsen?

Så kontakt Anette

Viden og baggrund

Lavt fravær styrker bundlinjen

Få gode råd og konkrete værktøjer til at reducere sygefraværet og forbedre trivslen på jeres arbejdsplads.

Læs mere

Cabis publikationer

Få en samlet oversigt over Cabis udgivelser om det rummelige arbejdsmarked.

Læs mere