Overblik over værktøjer
Alle vores værktøjer er udarbejdet med det formål, at de baner vejen for et socialt ansvarligt arbejdsmarked. De er udviklet på baggrund af mange års viden og erfaringer på beskæftigelsesområdet om, hvad der virker i praksis. Vi udvikler dem altid i tæt samarbejde med bl.a. myndigheder, fonde, kommuner, foreninger, uddannelsesinstitutioner og dem, det hele handler om, nemlig virksomheder og jobcentre. Så ved vi, at værktøjerne virker i praksis.
Find værktøjer til virksomheder
Her finder du værktøjer indenfor håndtering og forebyggelse af sygefravær, socialt ansvar, rekruttering, ledelse og meget mere.
Find værktøjer til jobcentre
Her finder du værktøjer indenfor den forenklet beskæftigelsesindsats, integrationsarbejde, samtale med borgeren, progressionmåling og meget mere.

Benchmarkmodellen
Brug den til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar.
Læs mere
Brancheoverblik
Hvor etableres småjob, og hvad har det af betydningen for jobmål? Brug værktøjet strategisk i dialogen med borgeren.
Læs mere
Dagsorden til samtalen mellem borger, sagsbehandler og virksomhedskonsulent
Trepartssamtaler mellem borger, sagsbehandler og virksomhedskonsulent kan være et godt bidrag til at skabe sammenhæng i indsatsen.
Læs mere
Den Sociale Beregner
Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og Cabi har udviklet online-værktøjet Den Sociale Beregner, hvor virksomheder med nogle få klik kan udregne minimumsgevinsten ved at ansætte personer fra kanten af arbejdsmarkedet.
Læs mere
Værktøj: Dialogskema
Dialogskema - til samtale med virksomheden, når en borger skal i praktik. Brug dialogskemaet til at sætte fokus på opgaver, kompetencer og træning, når en borger skal i praktik.
Læs mere
Eksempler på konkrete arbejdsopgaver i småjob
Hvad er der af muligheder for arbejdsopgaver i et småjob? Det kan du få eksempler på her.
Læs mere
Find opgaverne i virksomheden
Med et konkret værktøj bliver afdækningen af opgaver i virksomheden mere systematisk, og det bliver nemmere at få overblik.
Læs mere
Fleksibilitet i jobsøgningen
Med et simpelt værktøj kan du hjælpe borgeren med at blive mere fleksibel i jobsøgningen.
Læs mere
Forstå virksomheden når I er i dialog
Med værktøjet her kan du få hjælp til spotte, hvor i virksomheden der kan være nogle mulige jobåbninger.
Læs mere
Guide til samarbejde med jobcentret
Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning, uanset om der er fokus på fastholdelse eller udvikling og rekruttering af medarbejdere. Brug guiden og se, hvilke muligheder du har for at bruge jobcentrets service optimalt.
Læs mere
Redskaber: Kom godt i gang med samskabelse
Med redskaberne på denne side kommer du godt i gang med inddragelse af og samskabelse med borgeren.
Læs mere
Kompetencekortet Hvordan udvikler kompetencerne sig?
Brug kompetencekortet til at skabe overblik over udviklingen af kandidatens faglige, almene, personlige og sproglige kompetencer.
Læs mere
Kompetencekortet
En afdækning af flygtninges kompetencer er den sikreste vej til det gode match med en virksomhed og er helt central i det integrationsfaglige arbejde. Med KompetenceKortet i hånden er du allerede godt på vej!
Læs mere
Beskæftigelsesindsats i naturen
En guide til at bruge naturen som udgangspunkt for livsmestring og fællesskab med sigte på at bringe udsatte tættere på job eller uddannelse.
Læs mere
God onboarding - et overblik
En god onboardig af nye medarbejdere, som samtidig kan have forskellige udfordringer med i bagagen, er vigtig. Få overblikket og gode råd til onboarding af forskellige målgrupper.
Læs mere
Positive reformuleringer
I nogle borgersamtaler kan begrænsninger og forhindringer stå i vejen for at tale om muligheder på arbejdsmarkedet. Positive reformuleringer kan afhjælpe problemet.
Læs mere
Progressionsmåling
Progressionsmåling kan være et godt ledelsesredskab til at give viden om, hvilke indsatser der er gode til at tackle specifikke udfordringer. Det giver dig som leder mulighed for at dimensionere indsatserne på et dokumenteret grundlag.
Læs mere
Progressionsværktøj
Progressionsværktøjet kan hjælpe med at konkretisere og synliggøre udviklingen i jobindsatsen for borgeren.
Læs mere
Samtalekort - til samtalen med virksomheden
Det er ikke altid let at bringe lønnede timer på banen i dialogen med virksomheden. Vi har udviklet nogle samtalekort, der giver dig i jobcentret inspiration til hvilke spørgsmål, du kan stille.
Læs mere
Skabelon til at dokumentere S'et i ESG
Hent ESG-skabelonen, så du nemt kan dokumentere på S'et i ESG. Vis din virksomheds sociale ansvarlighed i en let overskuelig skabelon.
Læs mere
Spot-et-job-cirklen
Brug Spot-et-job-cirklen ude på virksomheden til at spotte startopgaverne, som kan løses uden særlige kompetencer. Når de mulige opgaver for en praktik/lønnede timer er spottet, laves et match til en borger.
Læs mere
Hvad koster jeres sygefravær?
Prøv sygefraværsberegneren og få sat konkrete tal på, hvad sygefraværet koster jeres virksomhed.
Læs mere
Tjekliste til start, opfølgning og afslutning på praktik
Brug tjeklisten til dialogen med virksomheden eller borgeren, når I skal planlægge praktikforløb.
Læs mere
Værktøj: Find de grønne opgaver i virksomheden
Brug værktøjet til at beskrive virksomhedens grønne opgaver og find dem, som kan løses af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
Læs mere