Din medarbejder er syg, hvad gør du?

Når en medarbejder sygmelder sig, er der flere ting, du kan gøre. Få inspiration til, hvordan I kan håndtere sygefravær hos jer på den korte og den lange bane.

Drejer det sig om korttidsfravær?

Måske har du en medarbejder, der er begyndt at have mange sygedage?  

Vær opmærksom, når medarbejdere ofte er fraværende.

Når faresignalerne opfanges tidligt, kan du som leder hurtigere reagere og har bedre chance for at håndtere eventuelle udfordringer og forebygge fraværet.

Læs mere her

Drejer det sig om langtidsfravær?

Måske har du en medarbejder, der har været sygemeldt nu i mere end to uger? 

Når der er tale om langtidsfravær, er der flere ting, du kan gøre, for at medarbejderen kommer godt og hurtigt tilbage på arbejde. 

Vi guider dig igennem dine pligter og muligheder som leder. 

Læs mere her

6 trin til et lavere sygefravær 

Vil du arbejde med trivsel og håndtering af det påvirkelige sygefravær, så har vi lavet en guide til dig. 

En effektiv sygefraværsindsats kræver, at du som leder kender jeres udfordringer og tilpasser rammerne for indsatsen derefter. Det kan du kun, når du har et overblik over jeres situation - og det overblik får du her

Tidslinjen ovenfor giver dig et overblik over forløbet i en sygemelding. Her kan du se, hvad du som leder skal gøre, og hvad medarbejderen skal gøre - og hvornår i forløbet.

Hent og gem tidslinjen

Tidslinjen ovenfor giver dig et overblik over forløbet i en sygemelding. Her kan du se, hvad du som leder skal gøre, og hvad medarbejderen skal gøre - og hvornår i forløbet. Hent tidslinjen, så du har den lige ved hånden eller print den til opslagstavlen.

Hent tidslinjen

Din adgang til ny viden om sygefravær

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du får gratis viden, værktøjer og inspiration til dit arbejde med at nedbringe sygefraværet og skabe bedre trivsel på arbejdspladsen.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen. 

Ja tak, tilmeld

Har du spørgsmål?

Så ring eller skriv til vores konsulenter, som sidder klar til at sparre med dig om både stort og småt omkring sygefravær på arbejdspladsen. Kommer du fra en virksomhed er det ganske gratis for dig at bruge vores service.

Gratis tilbud til SMV'er

Som noget unikt tilbyder vi lige nu besøg til små og mellemstore private virksomheder. Vi rykker ud og hjælper ledere, ejere og HR med at tage hånd om trivslen. Og det koster ikke en krone takket være midler fra Velliv Foreningen. Book jeres besøg her.

Læs mere

Sygefraværspolitik

Stresspolitik, trivselspolitik, fraværspolitik, retningslinjer, håndtering af sygefravær og trivsel. Uanset hvad I kalder det, så er det vigtigste, at der er gennemsigtighed for ledere og medarbejdere ift., hvad er vores hensigter, og hvordan håndterer vi sygefravær?

Læs mere

Screeningsværktøj HUSET

HUSET er et dialog- og screeningsværktøj, som findes i to versioner. Find dén, der passer ind i jeres organisation og få et hurtigt overblik over styrker og svagheder i jeres sygefraværsindsats. Kom i gang med det samme, gå til værktøjet.

Læs mere

Kurser for virksomheder

Matcher kompetencerne ambitionerne, når I skal videre med virksomhedens CSR-arbejde og sociale ansvar? Se listen over vores kurser indenfor stress, korttidsfravær, mobning på arbejdspladsen, kulturmøder på arbejdspladsen og mange flere.

Læs mere