Næste skridt - otte noveller om psykisk sårbarhed

Med disse otte noveller vil vi supplere ordene om resultater, metoder og faglighed og nå ind til den menneskelige relation, som, når alt kommer til alt, er afgørende for, om personer med psykisk sårbarhed lykkes med at tage et godt næste skridt.

Hvordan mon det føles at være hovedpersonen i den virkelighed, der af andre får mærkater som "sårbarhed", "udsathed" eller "marginalisering"?

Gad vide, hvordan det er som psykisk sårbar ledig eller sygemeldt at skulle forholde sig til sin sårbarhed over for alle systemets ansigter, fx på jobcentret, eller over for kolleger og ledere fra arbejdspladsen?

Kan man svare på disse spørgsmål, åbner man en dør indtil mennesket bag diagnoser, mærkater og handlingsplaner. Det er her, der kan bygges en relation, på en gang professionel og medmenneskelig, som peger fremad. Det er i dette møde, at alle, der arbejder professionelt med mennesker, kan finde det altafgørende engagement til at gøre en forskel. 

Novellesamlingen henvender sig til medarbejdere, der bruger deres arbejdsdag på at bringe borgerne nærmere arbejdsmarkedet.

Novellerne er tænkt som supplement til til de mange kampagner, redskaber, lovgivning og redskaber som allerede findes. 

Indhold:

  • En plan for Peter
  • Så længe det varer
  • Hun er der også til foråret
  • Magten og blikket
  • På glatbanen
  • Det frygtelige håb
  • Mødet
  • Dybest set er det hende.

Novellerne er fra 2014.

Download dem her ✓

Gad vide, hvordan det er som psykisk sårbar ledig eller sygemeldt at skulle forholde sig til sin sårbarhed over for alle systemets ansigter, fx på jobcentret eller over for kolleger og ledere fra arbejdspladsen? Læs mere i novellerne her.

Hent dem her

-

Har du spørgsmål til publikationen?

Så kontakt Anette

Viden og baggrund

I job med nedsat arbejdsevne

Få overblik over og indblik i metoder og værktøjer, der virker i indsatsen for at fastholde og få flere med nedsat arbejdsevne i job.

Læs mere

Cabis publikationer

Få en samlet oversigt over Cabis udgivelser om det rummelige arbejdsmarked.

Læs mere