Anne Kongsted Krum
Seniorkonsulent
Anne er netværkskonsulent i VirksomhedsnetværkCabi i Region Sjælland og er seniorkonsulent med ekspertviden inden for stress og sygefravær.
2224 7841ako@cabiweb.dkDer findes flere ordninger og redskaber, der kan bidrage til, at sygemeldte kan blive på sin arbejdsplads trods en sygemelding.
Delvis raskmelding
En delvis raskmelding og en gradvis tilbagevenden til jobbet er en mulighed for, at en sygemeldt medarbejder kan fastholde kontakt til arbejdspladsen og anvende den arbejdsevne, som pågældende er i besiddelse af. Samtidig giver det tid til hvile, behandling, genoptræning mv.
Læs mere om reglerne for delvis raskmelding og find links til love og bekendtgørelser
Hjælpemidler
Der kan gives tilskud til hjælpemidler og ændringer af arbejdspladsen, hvis dette kan bidrage til at fastholde syge på arbejdspladsen.
Læs mere om reglerne for hjælpemidler og find links til love og bekendtgørelser
Mentorordning
En mentor er en kollega eller en anden, som hjælper med at introducere den syge til arbejdsopgaverne og på andre måder støtter den syges tilbagevenden til jobbet.
Jobcentret kan yde støtte til, at en medarbejder frikøbes som mentor i en periode. Der kan desuden ydes støtte til uddannelse af mentoren eller honorar til en ekstern konsulent.
Læs mere om reglerne for mentorordningen
Personlig assistance
Hvis en person har en varig og betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som påvirker varetagelsen af vedkommendes job, kan der ydes personlig assistance.
Læs mere om reglerne for personlig assistance og find links til love og bekendtgørelser
Virksomhedspraktik
Virksomhedspraktik kan bruges til at afdække eller styrke den sygemeldtes muligheder for at komme i job. Virksomhedspraktik kan både gennemføres hos en ny arbejdsgiver eller den nuværende. Praktikken varer normalt op til fire uger.
Praktikken kan kombineres med andre tiltag, fx en mentor, hjælpemidler eller sundhedstiltag.
Læs om reglerne for virksomhedspraktiik og find links til love og bekendtgørelser
§ 56 – refusion fra første fraværsdag
Med en § 56-aftale udbetaler jobcentret sygedagpengerefusion fra første sygedag. Aftalen vil typisk komme på tale, hvis en ansat har en kronisk sygdom, som kan medføre gentagne perioder med sygefravær.
Læs mere om reglerne for § 56-aftalen og find links til love og bekendtgørelser
Læs blandt andet om jobcentrets virksomhedsservice og om fast track
Jobcentrene har en forpligtelse til at servicere virksomheder, som søger arbejdskraft eller ønsker at fastholde medarbejdere. Denne service er gratis for virksomhederne.
Læs om virksomhedsservicenI sygedagpengesager anvendes en model med tre kategorier for visitation af sygedagpengemodtagere. Her er fokus på sager med over otte ugers sygemelding.
Læs om modellen og kategorierneMålet med fast track er, at den syge medarbejder får optimale chancer for at bevare sit job, og at arbejdsgiveren hurtigt kan få sin medarbejder tilbage.
Læs om fast trackKontakt vores rådgivere.
Anne Kongsted Krum
Seniorkonsulent
Anne er netværkskonsulent i VirksomhedsnetværkCabi i Region Sjælland og er seniorkonsulent med ekspertviden inden for stress og sygefravær.
2224 7841ako@cabiweb.dkBirgitte Poulsen
Chefkonsulent og HR-ansvarlig
Birgitte er chefkonsulent og HR-ansvarlig og har ekspertviden inden for sygefravær, jobafklaringsforløb og sygedagpenge.
2293 7666bpo@cabiweb.dkDorte Rosendahl Kirkegaard
Seniorkonsulent
Dorte er seniorkonsulent og har ekspertviden inden for sygefraværsområdet, herunder særlig viden om stress.
2080 5007dor@cabiweb.dkI Cabi arbejder vi sammen med jobcentre og virksomheder for at få flere i arbejde.
Læs mere{{TEASER}}
{{DATE}}, {{ADRESS}}
{{EXTRADATES}}
{{NAME}}
{{JOBTITLE}}