Analyse: Revalidering som vej til varig beskæftigelse

Der er sket et kraftigt fald i kommunernes brug af revalidering som værktøj til at få ledige i job. Det til trods for, at beskæftigelseseffekten for revalidering er høj. Det viser en analyse fra Cabi.

I analysen her har vi gennemgået tal fra Jobindsats.dk for at belyse kommunernes brug af revalidering i perioden 2011-2018. Den viser, at brugen af revalidering er faldet med 62 procent i perioden. Analysen viser også, at beskæftigelseseffekten af revalidering er høj sammenlignet med andre ordninger.

Gennem kvalitative interviews med ansvarlige ledere i udvalgte kommuner undersøger  analysen desuden årsagerne til den vigende brug af ordningen.

Download den her ✓

I analysen ser Cabi nærmere på, hvordan revalidering i beskæftigelsesindsatsen har udviklet sig i perioden 2011-2018. Cabi har til analysen gennemgået tal fra Jobindsats.dk for at afdække anvendelsen af revalidering.

Hent den her

-

Har du spørgsmål til revalidering?

Så kontakt Annette

Viden og baggrund

Revalidering som investering

Revalideringsforløb kan synes som en bekostelig affære, men revalidering er et meget effektivt redskab til at bane vej tilbage til arbejdsmarkedet. Så set ud fra en investeringsstrategi er revalidering måske ligefrem pengene værd.

Læs om revalidering

Cabis publikationer

Få en samlet oversigt over Cabis udgivelser om det rummelige arbejdsmarked.

Læs mere