Veteraner fortæller om deres vej til civilt job

Rigtig mange virksomheder er klar til at ansætte veteraner. Lad dig inspirere af tidligere udsendtes historier om deres vej til et civilt job. Har du til opgave at hjælpe veteraner i job, kan du hente inspiration fra filmene til dine samtaler med veteranen, som skal i job og i dialogen med den virksomhed, som skal ansætte.

Videocases

Hør om Henriks vej til job, og hvad det betyder

Henrik har været 11 år i Forsvaret og udsendt tre gange. Og så har han fået konstateret PTSD. Noget af det, der har hjulpet Henrik meget, er hans job som patruljevagt hos Securitas. Hør om Henriks vej til job, hvilken betydning det har haft, og hvordan det er lykkedes for ham. 

Klik på billedet for at afspille videoen.

 

Hør om Michaels karrierevej og få hans gode råd 

Michael Leuenhagen er veteran. I dag er han ansat som IT-konsulent hos EG-Kolding. For ham har det bl.a. været helt essentielt at få omsat sine civile kompetencer til et sprog, arbejdsgiverne kunne forstå.

Se flere film med veteraner

På vores youtube kanal finder du flere videoer med veteraner, der fortæller om deres vej til et civilt job. Få en masse gode råd og inspiration til din egen jobsøgning. 

Se film på youtube

Veteran: ”Tænk fremad. Lev i nuet. Nyd det der er tilbage”

Gert Habo var udsendt til Jugoslavien og Kosovo. Vejen tilbage til det civile liv krævede træning. Ligesom han trænede til at være soldat, trænede Gert Habo sig også tilbage til det civile liv. 

Læs hans historie

-
-

Fra slagmarken til golfbanen

Jakob Andersen er veteran og vendte hjem med PTSD. Hans vej til arbejdsmarkedet var hård, men nu arbejder han for Hjortespring Golfklub. 

Læs hans historie 

Case

Veteran: "Det er egentligt ikke så forfærdeligt uden for hegnet"

For Anker blev drømmen om at blive mekaniker byttet ud med Forsvaret. 40 år senere skulle han ud på det civile arbejdsmarked. Efter lang tids frustration fandt han endelig sin plads som lagerassistent i Bilka, hvor hans kompetencer fra Forsvaret nu kan komme i spil.

Læs case
Case

Case: ”Det er godt at have noget at stå op til”

For nogle veteraner er vejen til det civile arbejdsmarked lang og hård. Det var den også for Flemming Vilhelmsen, hvor en udsendelse til Kosovo har sat sine spor. Men hos Huset Venture Nordjylland har han fundet et job, hvor han trives, og hvor der er plads til ham.

Læs case
Case

Case: Svær vej tilbage, men det kan lade sig gøre

Ulrik Kristensen var soldat og en del af NATO-missionen KFOR i 1999, og det var en udsendelse, som har sat sig sine spor. Vejen tilbage på arbejdsmarkedet har været lang og sej, og i dag arbejder han i fleksjob hos event-virksomheden MAI-Event.

Læs case
Case

Case: Jobsøgende veteran: "Når jeg arbejder, glemmer jeg mine dæmoner"

For Lars var det en drengedrøm at blive soldat. Fire år i Forsvaret og to udsendelser satte dog spor, som stadig mærkes i dag. Men alligevel vil Lars gerne arbejde og give noget tilbage til samfundet.

Læs case
-

Kom med i Facebook gruppen  

I gruppen på Facebook kan veteraner og virksomheder finde hinanden. Virksomheder laver jobopslag direkte i gruppen, og veteraner kan lægge en uopfordret ansøgning op.

Find dit næste job eller din næste medarbejder her. 

Bliv medlem

Metode og værktøj

Virksomhedslisten

I denne liste finder du virksomheder, der gerne vil ansætte tidligere udsendte fra Forsvaret eller Politiet. Listen er en hjælp til dig, der er jobsøgende veteran, veterankoordinator eller ansat i jobcentret, som hjælper veteraner i job.

Læs mere

Andre veje til job for veteraner

En række projekter og aktører kan også være en vej til civilt job for veteraner som fx Velkommen Hjem og KLAPjob.

Velkommen Hjem

Velkommen Hjem er en forening drevet af virksomheder, der ønsker at give flere veteraner en god og realistisk overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked.

Vil du gerne have et civilt arbejde, kan du gennem Velkommen Hjem ansøge om at komme i et seks måneders forløb med henblik på at komme i job eller uddannelse og opnå et solidt civilt netværk.

Læs mere om Velkommen Hjem og ansøg om at komme i et forløb her

KLAPjob: For dem, der har fået tilkendt førtidspension

KLAP (Kreativ Langsigtet ArbejdsPlanlægning) er et projekt under Landsforeningen LEV, der har til formål at skaffe førtidspensionister ind på det ordinære arbejdsmarked i skånejobs.

Veteraner, der er tilkendt førtidspension, eksempelvis som følge af psykiske kampskader og PTSD, har mulighed for at komme i skånejob gennem KLAP.

Læs mere om KLAPjob og ansøg her

Veterankoordinator: Snak om andet end krudt og kugler

Læs her, hvorfor arbejdet har en særlig betydning for ham, og hvorfor han mener, virksomheder altid bør være åbne over for at ansætte et menneske, der har været udsendt i Forsvarets eller Politiets tjeneste.

Læs mere

Alle billeder på siderne, der​ afbilder danske soldater, øvelser, missioner o.lign. er venligst udlånt af Forsvarsgalleriet.