På udkig efter arbejde?

En masse virksomheder i hele landet har skrevet sig på her på denne liste. De er klar til at tage en dialog med dig, der er tidligere udsendt, om dine muligheder for et job. Find dit næste job her

Der er brug for veteraner ude i virksomhederne

… og du kan få råd, redskaber og vejledning til at komme i gang med din jobsøgning.

Som tidligere ansat i militæret eller politiet med mindst én udsendelse i bagagen har du værdifulde kompetencer at tilbyde på det civile arbejdsmarked. Også selvom du i dag måske ikke har en fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Som veteran er det ikke unormalt at møde særligt to udfordringer på vejen til et civilt job:

  • Manglende netværk og kendskab til den civile del af arbejdsmarkedet
  • Vanskeligheder ved at oversætte og beskrive relevans af militære kompetencer i CV'er og ansøgninger, som er rettet imod civile stillinger.

På indgangene herover har vi samlet en række indsatser, aktiviteter, redskaber og kontakter, der kan afhjælpe disse udfordringer.

Video: Veteran fortæller om sin vej til civilt job

Michael Leuenhagen er veteran. I dag er han ansat som IT-konsulent hos EG-Kolding. For ham har det bl.a. været helt essentielt at få omsat sine civile kompetencer til et sprog, arbejdsgiverne kunne forstå.

Hør om hans karrierevej og få hans gode råd i videoen her:

Indholdet på siden er en del af projektet ”Veteraner i Job: Fra brændpunkt til beskæftigelse”, som udføres af Cabi i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering www.star.dk

Giv gode råd videre til andre veteraner

Er du veteran, og er du kommet i civilt job? Så hører vi meget gerne fra dig.

Fortæl om dine erfaringer med at komme i civilt job og giv et råd eller to med på vejen - så kontakter vi dig om, hvordan vi giver dine råd videre til andre veteraner.

Alle billeder på siderne, der afbilder danske soldater, øvelser, missioner o.lign. er venligst udlånt af Forsvarsgalleriet. 

Virksomheder og veteraner mødes på Facebook 

Der er oprettet en offentlig gruppe på Facebook, hvor veteraner og virksomheder kan finde hinanden.

I gruppen kan virksomheder lave jobopslag, og veteraner kan præsentere en uopfordret ansøgning.

Vi håber, at alle vil tage godt imod gruppen og bidrage til, at den bliver en succes.


Bliv medlem af gruppen her

Case

Veteran: "Det er egentligt ikke så forfærdeligt uden for hegnet"

For Anker blev drømmen om at blive mekaniker byttet ud med Forsvaret. 40 år senere skulle han ud på det civile arbejdsmarked. Efter lang tids frustration fandt han endelig sin plads som lagerassistent i Bilka, hvor hans kompetencer fra Forsvaret nu kan komme i spil.

Læs case
Case

Fem gode råd til jobsøgende veteraner fra tidligere ansat i Forsvaret

29-årige Sandra Hørby Clausen har efter otte år i Forsvaret taget springet til det civile arbejdsmarked. Hun er i dag ansat som souschef ved ISS i Hjørring. Processen med at komme i job var noget sværere, end hun havde regnet med. Få Sandras fem bedste råd til andre veteraner, der vil tage springet fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked.

Se de fem råd her

Vil du vide mere om projektet?

Læs mere her:

Projekt

Om projektet

Her kan du læse om baggrunden for projektet 'Veteraner i Job: Fra brændpunkt til beskæftigelse'.

Læs om projektet her