Virksomhedsmentor for mentee med psykisk sårbarhed

Det kan give ekstra udfordringer at være mentor for en person med psykisk sårbarhed. Her finder du en samling materialer, der klæder dig på til opgaven og hjælper dig med bud på at håndtere konkrete problemstillinger.

Brug materialerne til samarbejdet med virksomhederne

Er du jobcentermedarbejder og samarbejder med virksomhedsmentorer, der har mentees med psykisk sårbarhed, kan du præsentere mentor for materialet og på den måde forberede og understøtte mentor i at løse opgaven.

Materialerne er primært møntet på arbejdet med mentees med psykisk sårbarhed, men mange af dem er af universel karakter, som derfor også kan overføres på mentorarbejdet generelt.

-

FILM

Film til virksomhedsmentorer

De fem små film er tænkt som introduktion til de virksomhedsmentorer, som skal fungere som mentor for en borger med psykisk sårbarhed. 

Alle film indeholder gode råd til arbejdet som mentor.

Se film til virksomhedsmentorer

SCENARIER

Sådan gør du hvis…..

Du oplever, at mentee har brug for tryghed i hverdagen...

Du oplever, at mentee let løber ind i konflikter...

Samlingen her er dels tænkt som en introduktion, dels som et opslagsværk, man kan anvende, hvis man som virksomhedsmentor står med en konkret situation, der skal håndteres. 

Gå til Scenarier: Sådan gør du, hvis...

UNDERVISNINGSMATERIALE

Klæd jeres virksomhedsmentorer på

Hvis du som teamleder, koordinator eller lignende skal undervise virksomhedsmentorer i forhold til at være mentor for psykisk sårbare mentees, så brug denne powerpoint.

Du kan selv tilpasse den og bruge den til undervisningen.

Download

Har du spørgsmål til arbejdet med mentor?

Ring eller skriv til Anette Hansen. Det er gratis at spørge vores konsulenter til råds, så du kan komme videre i dit arbejde. 

Viden og baggrund

Scenarier: Sådan gør du, hvis...

Se spørgsmål og svar på typiske scenarier, du som mentor kan komme ud for. Oversigten er god at have i baglommen, hvis du skulle komme i en situation, hvor du har brug for konkret hjælp og vejledning.

Læs scenarierne
Viden og baggrund

Film: Mentor for psykisk sårbar

Cabi har produceret 5 små film, der skal klæde virksomhedsmentorer på til at varetage rollen som mentor for en person med en psykisk lidelse.

Se videoerne