Fastholdelsesplan

En fastholdelsesplan kan have flere formål. Har du en sygemeldt medarbejder, kan du medbringe fastholdelsesplanen til jeres sygefraværssamtale, når I skal tale om at vende tilbage på arbejde.

Hent planen i Word

Fastholdelsesplanen er et vigtigt dialogværktøj til brug mellem leder og medarbejder, hvis en medarbejder vurderes til ikke at kunne være fuldt arbejdsdygtig i en periode.
Drøftelsen vil tage udgangspunkt i arbejdstid, antal af fremmødedage og beslutning om, hvilke opgaver medarbejderen skal udføre de givende dage. Planen er med til at skabe en åben dialog og et konkret overblik, som ofte skaber tryghed hos medarbejderen. Alle vigtige elementer for at fastholde medarbejderen i at vende tilbage på almindelige vilkår igen. Planen skal ses som inspiration til at skabe en åben dialog omkring de muligheder, som virksomheden har og ud fra, hvad medarbejderne oplever er muligt at deltage i.

Hent fastholdelsesplanen i Word, så I selv kan udfylde den.

Hent værktøj

Se eksempel på, hvordan en fastholdelsesplan kan udfyldes. Se eksempel

-

Klik for stort billede


Video: Sådan bruger du fastholdelsesplanen

Seniorkonsulent hos Cabi Anne Brændbyge guide dig til, hvordan I kan bruge fastholdelsesplanen, så medarbejderen kan vende tilbage på arbejdsplanen i det tempo og med de forventninger, der fungerer bedst for alle.

Video afspiller ved klik

Værktøjet er inspireret af en model, der oprindeligt blev udviklet i regi af Siemens Gamesa.

Overblik over værktøjer omkring sygefravær

Tag udgangspunkt i den situation, I befinder jer i, og tænk hele vejen rundt både, når du vil forebygge og håndtere sygefravær. Uanset om du gør det i stor eller lille målestok, vil værktøjerne her hjælpe dig på vej.

Få overblikket her
Publikation

Når samtaler med medarbejdere er svære

Få viden og værktøjer til at gøre de svære samtaler (lidt) lettere!

Gå til publikationen

Delvis sygemelding

Kend til muligheden for delvis sygemelding. Den kan du med fordel bruge hvis din medarbejder, trods sygdom, stadig kan arbejde nogle timer om dagen eller om ugen.

Læs mere
Metode og værktøj

Mulighedserklæring

Mulighedserklæringen er et af de redskaber, du kan bruge i forbindelse med, at din medarbejder er sygemeldt. Læs alt om mulighedserklæringen her på siden og hent skabelon i word til at udfylde.

Læs mere

SPØRG CABI

Har du spørgsmål til dit arbejde med fastholdelsesplanen?

Ring eller skriv til vores konsulenter, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |