Til dig i virksomheden

Her har vi samlet et overblik over viden, værktøjer og metoder, som gør det nemmere for dig at fastholde eller ansætte en medarbejder, der har nedsat arbejdsevne.

Ansæt en medarbejder i fleksjob 

Rekrutter og ansæt en medarbejder i fleksjob og få arbejdskraft, der passer til din virksomheds behov. Når der er tale om fleksjob, betaler du som arbejdsgiver kun for det arbejde, der bliver udført. 

Det er nemt. Få overblik over, hvad du skal vide, hvis du gerne vil ansætte en medarbejder i fleksjob.

Læs mere om at ansætte en medarbejder i fleksjob

-

Ansæt en medarbejder med handicap

Det kan sagtens lade sig gøre at kombinere job og handicap. Når en person har et handicap, er der forskellige muligheder for at få ekstra støtte. 

Gode råd, når du vil ansætte en medarbejder med handicap

-

Ansæt en førtidspensionist i skånejob

Førtidspensionister har både mulighed for at arbejde få timer på almindelige vilkår, og de har mulighed for at arbejde i et job med løntilskud til førtidspensionister – også kaldet skånejob.

Læs alt om reglerne, og hvordan I kommer i gang

-

Fasthold en medarbejder med nedsat arbejdsevne

Overvej først de muligheder for fastholdelse, som bedst muligt tillader din medarbejder at blive på det ordinære arbejdsmarked.

Det vil sige, inden et fleksjob kommer i betragtning.

Læs her hvordan

-

Fastholdelsesfleksjob

Ud over de almindelige betingelser for at være berettiget til fleksjob er der særlige betingelser for at være berettiget til fastholdelsesfleksjob.

Et fastholdelsesfleksjob er et fleksjob, hvor man ansættes i fleksjob på den arbejdsplads, hvor man er eller senest har været ordinært ansat.

Læs mere her

-

Handicapkompenserende ordninger

Når en borger har en varig og betydelig funktionsnedsættelse, er der forskellige muligheder for at knytte ekstra støtte til et job.

Tag udgangspunkt i personens behov for støtte og tilrettelæg hjælpen derefter. 

Læs om støttemuligheder og ordninger

-

Revalidering som investering

Revalideringsforløb kan synes som en bekostelig affære, men revalidering er et meget effektivt redskab til at bane vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Så set ud fra en investeringsstrategi er revalidering måske ligefrem pengene værd.

Læs mere om revalidering

-

Benyt en mentor

En mentor kan være den afgørende forskel, der forhindrer en langtidssygemelding eller får en ledig integreret på arbejdsmarkedet.

Få viden og inspiration til, hvordan du arbejder med mentorer og mentorordninger

-
Metode og værktøj

Guide til samarbejde med jobcentret

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning, uanset om der er fokus på fastholdelse eller udvikling og rekruttering af medarbejdere. Brug guiden og se, hvilke muligheder du har for at bruge jobcentrets service optimalt.

Læs mere

Har du spørgsmål?

Så kontakt Bente eller Carsten