Fem gode råd til jobsøgende veteraner fra en tidligere ansat i Forsvaret

Sandra Hørby Clausen har efter otte år i Forsvaret taget springet til det civile arbejdsmarked. Processen med at komme i job var noget sværere, end hun havde regnet med. Her er Sandras fem bedste råd til andre veteraner, der vil tage springet fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked.

1. Få hjælp til at få oversat dine militære kompetencer til et civilt sprog

Sandra har ikke tal på, hvor mange ansøgninger, hun har sendt afsted, som hun aldrig har fået respons på. Hun kontaktede på et tidspunkt en af de virksomheder, hun søgte job hos, som fortalte hende, at de ikke kunne forstå hendes militære termer.

Gennem organisationen VELKOMMEN HJEM fik hun hjælp til at oversætte sine militære kompetencer.

Få hjælp til dit CV her

-

2. Deltag i arrangementer og brug dit netværk

Havde det ikke været for Sandras netværk, havde hun ikke landet det job, hun har i dag. Det har været altafgørende at benytte sig af tilbuddene for jobsøgende veteraner. Sandra var ved at drukne i jobopslag, så det var vigtigt for hende at få sparring i sin jobjagt.

Cabi har en Facebook-gruppe, hvor jobsøgende veteraner og virksomheder har mulighed for at møde hinanden. Her vil der også blive annonceret arrangementer for veteraner. 

Find Facebook-gruppen

-

3. Vær opsøgende og følg op på ansøgninger

Sandra appellerer kraftigt til, at man viser interesse for den virksomhed, man søger job hos. Hun søgte på et tidspunkt en stilling men fik ingen respons. Hun ringede til virksomheden, som efterfølgende tog hende i betragtning til stillingen, selvom hun var blevet sorteret fra, fordi hun var opsøgende og viste engagement.

Vil du se eksempler på, hvordan andre veteraner er lykkedes med at komme i job?

Få inspiration her

-

4. Italesæt fordomme og vend dem til styrker

Som kvindelig officer fra Forsvaret har Sandra mødt mange fordomme. Det har givet pote at italesætte fordommene og vende dem til styrker og fordele. Hun opfordrer andre til at være ærlige og bevidste om fordommene ved at italesætte dem over for en potentiel arbejdsgiver. Det gør det nemmere for begge parter.

Her finder du flere gode råd til din jobsøgning.

Gå til temasiden her

-

5. Tro på, du har nogle uvurderlige kompetencer fra Forsvaret

Selvom det civile system er meget anderledes end det militære, skal du ifølge Sandra ikke være bange for, om du har de rette kompetencer til at bestride en stilling i det civile. Hun påpeger, at veteraner generelt er meget ydmyge omkring, hvad de kan, men fordi de uddannes til at arbejde med mennesker, har de helt uvurderlige kompetencer.

Bliv klogere på, hvad du skal lægge vægt på i din jobsøgning med vores karriereværktøj.

Find karriereværktøjet her

-
Projekt

Om projektet (2017-2020)

Her kan du læse om baggrunden for projektet 'Veteraner i Job: Fra brændpunkt til beskæftigelse'.

Læs om projektet her