Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Temaer
  3. Nydanskere og integration

Viden og baggrund

Nydanskere og integration på arbejdsmarkedet

På mange arbejdspladser er nydanskere en værdsat del af medarbejderstaben. Desværre er der også en del, som har svært ved at få og fastholde et job.

Viden og værktøjer til god integration af nydanskere på arbejdsmarkedet

Sammen med virksomheder, kommuner og nogle af dem, for hvem det er lykkedes at få et job, har Cabi udviklet og samlet viden og værktøjer til alle jer, som har en rolle i forhold til at få integration på arbejdsmarkedet til at lykkes.

Dyk ned i vores viden og værktøjer, og find gode råd til samarbejdet mellem virksomheden og kommunen. Se små film om at træne dansk på arbejdspladsen, og få nyttig viden om kulturmøder og samarbejde og meget mere.

Til dig i kommunen

Hent viden og værktøjer til dit arbejde med at få nydanskere i job og arbejdskraft til virksomhederne. Læs mere

Få succes med at ansætte nydanskere

Vi har samlet en række værktøjer til dig, der åbner dørene for nydanske medarbejdere. Dyk ned i alle værktøjerne

For nydanskere

Når du har fået ophold i Danmark, skal du hurtigst muligt i job for at kunne forsørge dig selv og din familie. Læs mere om det danske arbejdsmarked. Læs mere om det danske arbejdsmarked

- Nydanskere gør måske tingene anderledes, end du er vant til. Stop din autopilot og vær nysgerrig på, hvorfor de gør, som de gør.

Bente Nissen, seniorkonsulent i Cabi

Download plakat

12 rigtige til integration på arbejdspladsen

1. Forskellen på Ulla og Abdullah
2. Månedens medarbejder
3. Det er ikke så svært, som du tror
4. Når man har gået gennem 7 lande


Print, put i lommen eller hæng dem op

Plakaterne kan foldes og puttes i lommen. De er nemme at tage med og gode at hænge op. Den ene side, den med de 12 rigtige, er ens på alle fire udgaver.

Er du virksomhedskonsulent? Så tag et par stykker i lommen med ud til virksomhederne. Er du på en arbejdsplads? Så hæng dem op på kontoret, i kantinen eller skurvognen.

YouTube og gåpåmod hjælper Yosef med at lære dansk

Yosef Salmo er 20 år og er flygtet fra Syrien. Han vil skabe sig et liv i Danmark. Yosef har været opsøgende i at skabe et socialt netværk med danskere og har på den måde hurtigt lært dansk. Han har også brugt YouTube til at lære sproget. Og så har han skaffet sig et fast arbejde som gulvsliber og gulvlægger hos virksomheden Sandpapir i Aarhus.  

Yosef er en udadvendt ung mand, som har et stort gåpåmod. Han er meget vellidt blandt sine kolleger, og ansættelsen af Yosef har været så stor en succes, at hans chef har indgået en aftale om at få endnu en nydanskere ind i virksomheden.


Hør Yosef fortælle om vejen til sit første job

Klik på billedet for at afspille videoen i YouTube

Materialer om nydanskere og beskæftigelse

Find links til aktører og projekter, der arbejder med at hjælpe nydanskere i beskæftigelse, samt en liste over udgivelser og andre materialer om emnet.

Foreningen Nydansker

Foreningen arbejder for at bane vejen for nydanskere på arbejdsmarkedet og på gøre mangfoldighedsledelse til et værdsat element i dansk erhvervsliv. Foreningen er en privat non-profit organisation.
www.foreningen-nydansker.dk

Dansk Flygtningehjælp

DFH er en privat humanitær organisation. De samarbejder både med virksomheder og med offentlige myndigheder om blandt andet beskæftigelse af nydanskere. 
www.flygtning.dk 

Røde Kors

En humanitær hjælpeorganisation med 220 lokale afdelinger, som arbejder på at afhjælpe social nød igennem netværk, lektiehjælp og andre initiativer. 
www.rodekors.dk

Integrationsviden

Siden giver et overblik over relevant viden, værktøjer og arrangementer, aktører og netværk på området. Det er ligeledes muligt selv at dele gode erfaringer. 
www.integrationsviden.dk

Jobservice Danmark

Gratis hjælp til rekruttering af nydansk arbejdskraft på tværs af kommunegrænser. 
www.star.dk

Lokalsamfundet bygger bro (metodekatalog)

Det gode samarbejde om modtagelsen af flygtninge mellem civilsamfund og kommune. Baseret på praktiske erfaringer fra fem projektkommuner.

Læs metodekatalog

God praksis i den beskæftigelsesrettede danskundervisning (idékatalog)

Idékatalog med anvendelige modeller og beskrivelse af udfordringer ud fra den nuværende praksis. Til brug for kommunalbestyrelsens overvejelser, planlægning og implementering af danskuddannelse i kombination med virksomhedspraktik eller andre initiativer, der styrker flygtninge og familiesammenførtes tilknytning til arbejdsmarkedet.
Læs idékatalog

Branchepakker - den bedste integration

LG Insigt har i samarbejde med Vejle Kommune udviklet Branchepakkekonceptet - en integrationsindsats med et klart beskæftigelsesfagligt fokus. Flygtninge/indvandrere skal tilbydes et branchepakkeforløb, der giver dem motivation og kompetencer og styrker deres muligheder for ordinær beskæftigelse.
Læs mere om Branchepakkeforløbet

SPØRG CABI

Har du spørgsmål?

Så spørg Cabi!

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på finansloven

Anne Friis Johansen
Driftchef
Ledelse og controlling af store dele af Cabis driftsunderstøttende funktioner | Kvalitetssikring af projektbudgetter | Ansvar for udmøntning af Cabis bevilling
Bente Nissen
Seniorkonsulent
Skånejob | Nydanskere og integration | Veteraner | Job og handicap | Kontanthjælpsmodtagere +30
Trine Rask Thomsen
Seniorkonsulent
Integration | Kontanthjælp | Fastholdelse af medarbejdere | Formidling af lovstof | Negativ social kontrol | Småjob | Opkvalificering | Fritidsjob | Lønnede timer