Fra brændpunkt til beskæftigelse

Veteraner er mennesker, som har gjort noget særligt for Danmark, men de er ikke anderledes mennesker end alle andre. Som arbejdskraft på det civile arbejdsmarked har veteraner ofte rigtig meget at tilbyde, men springet fra en militær til en civil karriere kan i nogle tilfælde være en svær proces for både veteran og virksomhed. 

Siden her samler væsentlig viden og relevante redskaber, som kan gøre mødet mellem jobsøgende veteraner og virksomheder lettere for alle parter.

For veteraner

der søger arbejde uden for forsvaret.

Læs mere her

For virksomheder

der ønsker eller er nysgerrige på at ansætte veteraner samt virksomheder, der har ansatte veteraner, de ønsker at fastholde.

Læs mere her

For frivillige og fagprofessionelle

der arbejder med fokus på at veteraner finder gode civile arbejdspladser. 

Læs mere her

Indholdet på siden er en del af projektet ”Veteraner i Job: Fra brændpunkt til beskæftigelse”, som udføres af Cabi i samarbejde med
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering www.star.dk

Hvad er en veteran?

En veteran er en person, der, på baggrund af en beslutning truffet af Folketinget, regeringen eller en minister, har været udsendt i mindst én international mission.

Veteraner kan fortsat være ansat i Forsvaret, men kan også være overgået til det civile uddannelsessystem, arbejdsmarked eller andet.

Soldater udsendt 1992-2016

Antal udsendelser 1992-2016

Af alle veteraner er i job

- Arbejdsmarkedet er rødglødende i øjeblikket, og jeg tror på, at veteraner kan blive vigtige ressourcer. Det er mennesker, som er ekstremt omstillingsparate og har løst meget krævende udfordringer, så de har mange ressourcer. Nogle har også skader, men vi må ikke se dem som klienter. Vi skal se på det, de kan.

Michael Munk, adm. direktør DC-Supply A/S

Tilmeld nyhedsbrev om veteraner

Modtag nyhedsbrev om veteraner i job, de lokale virksomhedsnetværk, værktøjer og erfaringer.

Ja tak, jeg vil gere modtage nyhedsbrev

Nyhedsbrevet udkommer to til fire gange årligt.

Læs tidligere nyhedsbrev

 

Læs nyhedsbrev fra 1. marts 2018:

Flere veteraner skal i civile job

Læs nyhedsbrev fra 9. oktober 2018

Veteraner kommer godt videre efter rehabilitering

Projekt

Om projektet

Læs om projektet 'Veteraner i job - fra brændpunkt til beskæftigelse'. Formålet med projektet er at øge mulighederne for at sikre beskæftigelse for ledige veteraner.

Læs om projektet

Vil du vide mere om projektet?

Dyk ned i de ni task forces her:

Projekt

Ni task forces skal bane vejen for veteraner

En masse små og store virksomheder, kommunale aktører, frivillige veteranforeninger m.fl. har givet hinanden håndsalg på at få flere ledige veteraner tættere på arbejdsmarkedet. De sidder i ni task forces fordelt rundt i hele landet.

Få overblikket over de ni task forces