Slutevaluering af Route 25

Udsatte unge kommer i uddannelse eller job, når kommunen formår at samle indsatsen i en tværfaglig og virksomhedsrettet indsats. Det viser en evaluering af projektet Route 25.

Unge med problemer ud over ledighed udgør en udfordring for alle landets kommuner, men nu har Ikast-Brande, Odder og Egedal kommune tilsyneladende fundet en løsning, der får udsatte unge videre i job eller uddannelse.

Siden 2011 har de tre kommuner været med i projektet Route 25, hvor de har udviklet en tværfaglig indsats. Her har de tre kommuner samlet kræfterne om den enkelte unge i et tæt tværfagligt samarbejde, hvor også praktik i de lokale virksomheder er et vigtigt element.

Nu er Route 25 evalueret af Rambøll Management Consulting, og evalueringen peger på en række punkter, hvor jobcentrene og ikke mindst de unge har profiteret af at være en del af Route 25.

Evalueringen har følgende overordnede konklusioner:

  • Route 25 har biddraget til at skabe rammerne i kommunerne for kontanhjælpsreformen.
  • Kompetenceudvikling styrker fundamentet for det tværfaglige samarbejde.
  • Ungeteamet styrker det tværfaglige samarbejde.
  • Tilstedeværelsen af UU og virksomhedskonsulenter i ungeteamet styrker fokus på uddannelse og virksomhedspraktik i ungeindsatsen.
  • Indikation på højere afgang til selvforsørgelse efter endt virksomhedspraktik.
  • Tværfaglig samarbejde primært nødvendigt for den svageste del af de aktivitetsparate.

Slutevalueringen er udarbejdet i 2014.

Download den her ✓

Evalueringen baserer sig på en nulpunktsanalyse, der blev udarbejdet ved projektets opstart, og som indeholder en beskrivelse af ungeindsatsens organisering og samarbejdet med uddannelsesinstitutioner og virksomheder i de deltagende kommuner før projektet.

Hent den her

-

Har du spørgsmål til publikationen?

Så kontakt Bente

Viden og baggrund

Unge i job & uddannelse

Alle unge skal kunne se frem til et arbejdsliv. For nogen unge mellem 15 og 30 år kræver det en hjælpende og støttende indsats. Du kan som medarbejder i jobcenter, kommune eller virksomhed her finde viden til dit arbejde med unge, der ikke kan gå den direkte vej i job eller uddannelse.

Få viden og inspiration til dit arbejde med unge

Cabis publikationer

Få en samlet oversigt over Cabis udgivelser om det rummelige arbejdsmarked.

Læs mere