Projekt: Social beskæftigelse i byggeriet

Projektet er afsluttet i 2020.

Cabi var sammen med en lang række interessenter med i projektet, der med entreprenørfirmaet Enemærke og Petersen som projektansvarlig, skulle gøre det nemmere for bygherrer og entreprenører at løfte udsatte mennesker i job indenfor byggebranchen. Nøgleelementer i projektet var guides til bygherrer, entreprenører, byggeledere og kommuner samt en social beregner målrettet byggebranchen.

Projektperiode: Ultimo 2019 - ultimo 2020

Spørg om socialt ansvar i byggeriet

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om socialt ansvar i byggeriet, så ring eller skriv til Carl Eric Blach Overgaard, seniorkonsulent i Cabi.

Mail: ceb@cabiweb.dk
Tlf.: 2080 3759

Projektgruppen bestod af: 

Social beskæftigelse skal tænkes ind i flere byggeprojekter

Realdania støttede projektet, der skulle gøre det nemmere at tænke social beskæftigelse ind i byggeprojekter hos entreprenører og bygherrer. Gennem projektets indhold og elementer var formålet, at det kom til at ske i et større omfang ved, at flere entreprenører og bygherrer intensiverede eller begyndte med fokus på aktiv social beskæftigelse.

Projektet skulle, ud fra en kortlægning af eksisterende erfaringer og cases, målrette guides, værktøjer, viden og cases til målgrupperne:

På en overskuelig og nem måde guides aktører videre i processen med at sikre social beskæftigelse i byggeprojektet. Et nyt DNGB kriterie blev udviklet, ligesom FBSAs paradigmer blev styrket med konkrete guides. Der blev udviklet en social beregner målrettet branchen (se nedenfor). Projektets elementer blev testet inden lancering - både gennem involvering af deltagere i projektgruppen samt med konkret demo i virksomheder.

For mere information, kontakt:

Anders Sørensen
Forretningsudvikler og projektansvarlig, Enemærke & Petersen
Mail: aso@eogp.dk / tlf. 4139 3100

Marianne Lyngberg Nilsson
Ansvarlig for projektet i Cabi
Mail: man@cabiweb.dk / tlf. 4113 7281

Byggeriets Sociale Beregner

Hvad er samfundsgevinsten i kroner og ører, når I tænker social ansvarlighed ind i jeres byggeri? Med Byggeriets Sociale Beregner kan I sætte tal på jeres samfundsansvar.

Prøv beregner

Projekt

Social beskæftigelse i byggeriet, sådan!

Bygherrer, entreprenører og kommuner kan alle medvirke til et større socialt aftryk i byggeprojekter. Læs her, hvordan du kommer i gang og hvilken værdi, der kan skabes for både ejere, leverandører og de mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Læs mere