Fokus på trivsel betaler sig

Mange ledere oplever, at det kan være svært at finde ud af, hvad de kan gøre for at sikre høj trivsel på arbejdspladsen. Cabi har rådgivet og sparret med ledere og virksomheder om trivsel gennem mange år. Her på siden finder du et udvalg af værktøjer, der hjælper dig med at styrke dit fokus på trivslen på arbejdspladsen. Skal trivslen på arbejdspladsen forblive høj, skal det hele tiden have opmærksomhed. 

Hvad er god trivsel på arbejdspladsen?

Der er lige så mange definitioner af det at trives på sit arbejde, som der findes medarbejdere. Hvad der fungerer godt for den ene, er ikke nødvendigvis godt for den anden. Derfor skal vi op i helikopteren, når vi snakker om trivsel på arbejdspladsen generelt. Der er også stor forskel på, hvilke vilkår og rammer I har afhængig af jeres størrelse og type af virksomhed.

Et fælles ansvar

Ansvaret for at sikre trivsel på arbejdspladsen er fælles, men rollerne er forskellige. Trivsel er først og fremmest ledelsens ansvar, men alle har et ansvar og en rolle. Medarbejderne har et ansvar, de tillidsvalgte har et særligt ansvar, teamledere og andre særlige nøglepersoner har et ansvar. Det er derfor vigtigt at samarbejde om at vedligeholde og udvikle trivslen.

Hvorfor giver det mening at arbejde med trivsel?

Virksomheder, hvor medarbejdere og ledere trives, har ofte lavt sygefravær, høj produktivitet og lettere ved at fastholde medarbejdere. En virksomhed, hvor der bliver taget hånd om trivslen vil også have lettere ved at rekruttere nye dygtige medarbejdere. Med andre ord er der store chancer for at et øget fokus på trivsel også vil kunne ses på bundlinjen.

 

Konsulentydelse

Konsulentydelser - Sygefravær og trivsel

Vil du vide mere om håndtering af stress og forebyggelse af sygefravær i din virksomhed? Book et oplæg, et kursus eller en workshop om trivsel og sygefravær.

Se, hvad Cabi kan hjælpe dig med
""
Projekt

Cases og inspiration

Se cases med virksomheder, der med hjælp fra Cabi har fået viden, værktøjer og vejledning til forebyggelse og håndtering af sygefravær og stress blandt medarbejdere.

Se cases og få inspiration til trivselsarbejdet
Webinar

Webinarer: Sygefravær og trivsel

Gense vores tidligere webinarer med temaet sygefravær og trivsel, og hent konkret inspiration, råd og viden til dit daglige arbejde i din virksomhed.

Se listen over webinarer

SPØRG CABI

Har du brug for hjælp med dit trivselsarbejde?

Tag fat i vores sygefraværs- og trivselsteam og hør, hvordan vi kan hjælpe lige netop din virksomhed.

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |