Refurb (Egiss A/S)

Lykkes med at tænke socialt ansvar ind i deres cirkulære forretningsmodel

CASE

Virksomhed: Refurb A/S
Branche: IT & Software
Størrelse: Ca. 55 medarbejdere
Geografi: Hornslet
Mere inspiration: Følg Refurb på LinkedIn 

Tænker socialt ansvar ind i forretningen

Refurb tror på at tænke socialt ansvar ind i deres cirkulære forretningsmodel. Virksomheden opkøber, genanvender og istandsætter IT-udstyr til videresalg og arbejder derved for at mindske elektronikkens CO2-aftryk på miljøet. Refurb er ikke drevet af filantropi, men tænker i stedet i at skabe en mangfoldig virksomhedskultur med trygge og loyale medarbejdere og derved styrke forretningen som resultat.  

Produktion er mange typer opgaver, der skal udføres

IT-producenten ser en fordel i at tænke processer i flere små og konkrete opgaver, der skal udføres. Det åbner op for muligheden for ansættelser på færre timer, og tillader virksomheden at tænke bredt i forhold til rekruttering. Virksomheden ansætter derfor medarbejdere til at løse de opgaver, der er ubesatte og ikke for aktiveringens skyld. Det, mener Refurb, skaber mening og viser respekt for medarbejderne og giver dem mulighed for at udfolde deres egen faglighed og værdiskabelse inden for virksomhedens drift.

En ligestillet og mangfoldig virksomhedskultur

Ledelsen mener, at det er vigtigt at se alle ansatte som lige og skelner ikke mellem medarbejderne baseret på deres ansættelsesvilkår. Tværtimod gør virksomheden en dyd ud at fjerne fokus fra de enkeltes særlige ansættelsesforhold og belyser i stedet, hvordan den generelle diversitet og mangfoldighed styrker virksomhedens kultur. Derfor stiller Refurb også krav og forventninger til alle sine medarbejdere, så de også selv ser, hvordan deres rolle er vigtig for driften og det samlede resultat.

Sætter store ambitioner for socialt ansvar

Refurb har i mere end ti år haft en ambition om at rekruttere mindst 20 % fra kanten af arbejdsmarkedet, og i dag er over hver fjerde ansatte tidligere ledig fra kanten af arbejdsmarkedet. Virksomheden understreger, at det er vigtigt at sætte sig en realistisk ambition om, hvor mange man som virksomhed kan tage ind. Og så mener den administrerende direktør, at man bør starte i det små og derefter bygge på.

"Grundlæggende tror vi på, at man som virksomhed har glæde af at sætte en ambition, som hedder: at være en virksomhed for mange snarere end for alle."

Jakob Kokfelt, adm. direktør, Refurb A/S

For Refurb er det vigtigt at være realistisk i deres målsætning for socialt ansvar. Det er sådan, virksomheden finder succes i at tænke socialt ansvar ind i deres cirkulære forretningsmodel og ser resultater på bundlinjen.

Sådan kommer I i gang med at tænke socialt ansvar ind i jeres forretning

Find opgaverne i virksomheden

Brug Cabis værktøj til at identificere de opgaver, der enten ikke bliver løst eller skal løses på sigt i din virksomhed. Værktøjet gør afdækningen mere systematisk, og det bliver nemmere at få overblik.

Gå til opgaveværktøjet

Mere om arbejdet med cirkulære forretningsmodeller

Få inspiration til, hvordan du kan bidrage til mere socialt ansvar gennem genbrug af ressourcer og skabe job til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Du kan finde tips til at komme i gang, viden og konkrete cases fra virksomheder.

Gå til siden om cirkulære forretningsmodeller

Få tal på jeres sociale ansvar

Brug Benchmarkmodellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar ved at fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Gå til Benchmarkmodellen

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR