Simply Cooking

Lykkes med at onboarde ledige med udfordringer

CASE

Virksomhed: Simply Cooking A/S
Branche: Catering og kantinedrift
Størrelse: Ca. 50 medarbejdere
Geografi: Rødovre
Mere inspiration: Følg Simply Cooking på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Simply Cooking A/S ser mangfoldighed som en ressource

Virksomheden driver ti kantiner og cateringkøkkener i Storkøbenhavn. En del af de ansatte er mennesker, som har befundet sig på kanten af arbejdsmarkedet og nu har fået chancen for at begynde i det små og efterhånden vokse som mennesker.

En chauffør kunne fx kun arbejde tre-fire timer om ugen, da han begyndte hos Simply Cooking A/S. Efter to år har han fået flere opgaver og er i dag den, der ser nye praktikanter an.

En holdning til, hvordan man tager imod udsatte

Simply Cooking A/S har erfaring med og holdning til, hvordan man kan sikre succesfuld onboarding af ledige med udfordringer:

  • Et praktikforløb skal have en tre måneders varighed
  • Alle får uniform og arbejdssko fra start
  • Borgeren skal minimum have 20 timer om ugen.

Derudover sikrer ejeren af Simply Cooking A/S en god kontakt og opfølgning med jobcenter og kommune.

Verdensmål og socialt ansvar med hjerte

Simply Cooking A/S brander sig aktivt som en socialt ansvarlig virksomhed bl.a. med fokus på en række af FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling. Gennem initiativer for mindre madspild, mindre brug af kemikalier, ansættelse af borgere fra kanten af arbejdsmarkedet, lokale råvarer i sæson og aktivering af alle samarbejdspartnere er Simply Cooking A/S med til at sætte et godt eksempel overfor andre virksomheder.

Deres indsats har bl.a. resulteret i, at de vandt CSR People Prize 2022. 

Læs mere om

Onboarding

Vær klar til at tage godt imod en ledig, så opstarten bliver god for jeres nye medarbejdere og resten af organisationen. Det gælder også i de tilfælde, hvor jobcentret har en rolle. Her får du en masse gode råd til en god onboarding.

Læs mere

Verdensmål og branding

Få inspiration til arbejdet med at fortælle om jeres sociale ansvar. På siden finder I guide og skema, så I får lavet handleplaner, der er nemme at arbejde med i hverdagen.

Læs mere

Benchmarkmodellen

Brug Benchmarkmodellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar ved at fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR