IKEA Aalborg

Lykkes med at onboarde og ansætte tidligere udsendte

CASE

Virksomhed: IKEA
Branche: Detail
Størrelse: Ca. 2.990 medarbejdere i IKEA Danmark
Geografi: Aalborg
Mere inspiration: Læs Årsberetning 2020 om ligestilling og IKEA som inkluderende arbejdsplads
LinkedIn: Følg IKEA 

IKEA Aalborg arbejder med ledelse af medarbejderes udfordringer og kompetencer – også veteraners

Når Asbjørn Drechsler som logistikchef i IKEA Aalborg arbejder med sit team, er hovedopgaven at udvikle mennesker.

”Jeg har et mål om at sætte alle vores medarbejderes spidskompetencer i spil til gavn for IKEA. Min ledelsesfilosofi er enkel. Alle mennesker har noget forskelligt med i rygsækken. Vi skal på en arbejdsplads bringe kompetencerne i spil.”

Der tales ofte om soldaters og veteraners kompetencer som noget helt særligt. Efter 12 år i Forsvaret mener Asbjørn Drechsler også, at man, ved at have været i Forsvaret, tydeligt får erfaring i at:

  • løse opgaver – alene og sammen
  • arbejde som en enhed
  • være omstillingsparat og en del af en større ramme. 

Sådan gør IKEA Aalborg

Asbjørn Drechsler har to veteraner ansat i sit team.

”Den ene fik jeg kontakt med efter Jobmatch-arrangementet på Hydrema i 2019 (Se indslag fra arrangementet i videoen herunder), og han arbejder nu 20-25 timer om ugen. Alle individer er forskellige, og derfor er det bl.a. min rolle at sikre, at teamledere håndterer medarbejdere ud fra den person, man hver især er.”

Den anden veteran er lige nu i praktik på baggrund af en henvendelse fra en rådgiver i Forsvaret.

I praktikken kan veteranen afklares i typer af opgaver og antal timer. Lige nu kommer han tre dage om ugen. Asbjørn Drechsler oplever en stærk personlig arbejdsvilje. Det oplever han bl.a. ved, at den pågældende veteran både tager tog og har en cykel stående på Aalborg Station, der sikrer den sidste distance ud til IKEA i Sydbyen.

Rammerne er afgørende for succes 

Teamet og mellemledere er gearet til at tage imod den tidligere udsendte, for målet er, at det skal lykkes. Derfor er Asbjørn Drechsler også meget tydelig om, at rammerne for at skabe succes skal være tilstede.

”Mit samarbejde med HR i IKEA er baseret på, at mit team kun tager nye medarbejdere ind, når der er tid, og når de tror, vi kan lave en succes og understøtte til, at det lykkes.”

Sådan kommer I i gang med at rekruttere veteraner

Gratis værktøj til rekruttering

Tag socialt ansvar ved at rekruttere udsatte ledige til at løse småopgaver. Brug vores gratis værktøj og få overblik over opgaver i jeres virksomhed, som kan munde ud i et småjob på fx 5-10 timer om ugen.

Læs mere

Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. fastholdelse af medarbejdere og rekruttering. I denne guide får du serveret alle mulighederne for at bruge jobcentrets service optimalt.

Læs mere

Se flere cases

Her på siden kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Der er masser af gode og konkrete råd at hente her.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Veteraner i job

Siden her samler væsentlig viden og relevante redskaber, som kan gøre mødet mellem jobsøgende veteraner og virksomheder lettere for alle parter.

Klik her og læs mere
Viden og baggrund

Sådan ansætter du en veteran

Ansæt en veteran uden fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Sådan kommer du i gang.

Få gode råd og tips her