BF12

Lykkes med at ansætte medarbejdere med særlige udfordringer

CASE

Virksomhed: BF12 A/S
Branche: Fremstillingsbranchen
Størrelse: Ca. 46 medarbejdere
Geografi: Bording
Mere inspiration: Følg BF12 på LinkedIn

Hos BF12 er hver femte fra kanten af arbejdsmarkedet

I BF12 er over hver femte ansat fra kanten af arbejdsmarkedet, og virksomheden ser dette som en stor styrke. De samarbejder med jobcentre for at sikre, at der er match mellem medarbejderens kompetencer og de opgaver, der skal dækkes. Samtidig skaber dette diversitet og mangfoldighed i virksomheden.

Stort fokus på mentorordninger

Træ- og møbelproducenten lægger stor vægt på, at alle lykkes på arbejdspladsen. Derfor har de skabt en ordning, hvor alle, der er ansat med særlige vilkår, får tilknyttet en mentor. BF12 skræddersyer også individuelle forløb til hver enkelt medarbejder for at sørge for en overensstemmelse mellem kompetencer og opgaver i træproduktionen og dermed en succesoplevelse for den enkelte.

Ligestilling og inklusion i front

BF12 har stort fokus på at skabe en arbejdskultur, hvor alle føler sig lige værdsatte og lige vigtige. Ingen kan lykkes alene, og derfor stræber de efter, at alle medarbejdere ser egen indsats som essentiel for virksomheden. Det er vigtigt for ledelsen, at alle føler sig stolte over deres arbejde og den arbejdsplads, de er en del af, uanset hvilke vilkår, de er ansat på.

Socialt ansvar som en del af virksomhedens DNA

Ejerlederen mener, at det er vigtigt ikke kun at handle socialt ansvarligt, men at virksomheden bør være social ansvarlig, som en del af virksomhedens kerne. Det er sådan, BF12 skaber mening med at gøre, hvad de gør.

Link til YouTube-video om BF12

Sådan kommer I i gang med at arbejde med socialt ansvar

Et godt samarbejde med jobcentret

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. fastholdelse af medarbejdere og rekruttering. I denne guide får du serveret alle mulighederne for at bruge jobcentrets service optimalt.

Gå til guide

Få tal på jeres sociale ansvar

Brug Benchmarkmodellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar ved at fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Gå til Benchmarkmodellen

Find opgaverne i virksomheden

Brug Cabis værktøj til at identificere de opgaver, som enten ikke bliver løst eller som skal løses på sigt i din virksomhed. Værktøjet gør afdækningen mere systematisk, og det bliver nemmere at få overblik.

Gå til opgaveværktøjet

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR