Simply Cooking

Lykkes med at have seniorer ansat på få timer

CASE

Virksomhed: Simply Cooking A/S
Branche: Catering og kantinedrift
Størrelse: Ca. 50 medarbejdere
Geografi: Rødovre
Mere inspiration: Følg Simply Cooking på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Fleksibilitet og glæden med ældre medarbejdere

Simply Cooking laver mad til en lang række kantiner, til virksomheder og som takeaway - og altid med det sociale ansvar som en naturlig del af forretningen.

Martin Haugaard, ejer af Simply Cooking gennem 20 år, fortæller: ”Uden mine seniorer ville jeg miste en stor fleksibilitet i vores måde at drive forretning på. Alle dage er forskellige, så der er brug for at kunne tilkalde chauffører med kort varsel. Når jeg kan have Børge og Peter til at tage sig af transport af vores frokostløsninger, så ved jeg, der er taget hånd om opgaven, og at det matcher vores behov for hjælp de 2-3 timer hver dag.”

Børge er 80 år og kender byen godt. Det samme gør Peter på 70 år, som også er ansat i Simply Cooking og de sikrer, at maden kommer frem til tiden.

”Det er en kæmpe glæde blandt alle kolleger og en stolthed hos mig selv, at vi kan fastholde de to seniormedarbejdere. Og jeg ved, at de nyder at tage på arbejde.”

Martin Haugaard, ejer af Simply Cooking

De lidt ældre hænder sikrer godt arbejdsmiljø

Det går mange gange hurtigt i et køkken. Alle ved, hvad de skal lave, men spidsbelastninger hen over en arbejdsdag kan sætte arbejdsmiljøet under pres. Hos Simply Cooking er erfaringen, at netop det at have ekstra hænder nogle timer om dagen sikrer, at alle har fin tid til opgaverne. Der opstår ikke hektiske situationer og pres på den enkelte i så stort omfang, da netop de lidt ældre medarbejdere møder ind 3-4 timer daglig, hvor det gælder fx opstilling af frokosten og afrydning.

Deres indsats har bl.a. resulteret i, at de vandt CSR People Prize 2022. Se mere her

-

Har din virksomhed brug for hjælp, fx et par timer hver dag, ligesom Martin fra Simply Cooking, så overvej seniormedarbejdere.

Du kan tage fat i Cabi på 8612 8855 med spørgsmål eller læse mere om rammer og regler her

Gode råd til andre ledere >>

  • Opnå større fleksibilitet ved at tilrettelægge opgaverne på flere medarbejdere
  • Få bedre arbejdstrivsel i et team ved at løfte opgaver ud på ekstra hænder
  • Oplev glæden og stoltheden ved en mangfoldig medarbejderstab, der lykkes.

Sådan kommer I i gang: 

Fasthold seniorer

Når du fastholder ældre og erfarne medarbejdere, bevarer du deres værdifulde arbejdskraft og viden. Læs mere på vores temaside.

Læs mere

Rekrutter med samfundsansvar

Forbrugere og de mange medarbejdere vil have virksomheder, som tager et samfundsansvar.

Læs mere

Se flere cases

Brug opgaveværktøjet til at fastlægge de opgaver, der kan løses af fx seniorer og aflaste en travl produktion.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med en af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR