Salling Group

Lykkes med et bredt vedholdende socialt ansvar gennem mange år

CASE

Virksomhed: Salling Group
Branche: Detailhandel
Størrelse: Ca. 50.000 medarbejdere
Geografi: Butikker, webshops og kaffebarer i hele Danmark
Mere inspiration: Følg Salling på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Salling Group uddanner og ansætter mennesker med udfordringer

Den landsdækkende koncern har gennem mange år haft tradition for at tage et socialt ansvar. Gennem de seneste år har virksomheden fx ansat ca. 600 meget forskellige medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Det sker gennem et tæt samarbejde med jobcentre i landets kommuner. Eksempler på Salling Groups brede sociale indsats er:

  • Samarbejde med Glad Fonden om et uddannelsesforløb for unge med kognitive handicap, hvorfra de første elever blev uddannet i 2020. Eleverne bliver også afklaret til fleks- eller skånejob.
  • Ansættelse af flygtninge og indvandrere samt tidligere kriminelle.
  • Forebyggelse med tiltag omkring bl.a. sygefravær, sundhed, sikkerhed, omskoling og kompetenceudvikling.

Salling Group sætter et flot eksempel

Med nomineringen til CSR People Prize 2021 anerkendes Salling Group for at løfte en stor og vedvarende indsats og er med til at give en ny chance til rigtig mange mennesker, hvilket understreges af, at Salling Group ansætter markant flere efter løntilskudsforløb end andre virksomheder i detailbranchen. Salling Group er således en virksomhed, der sætter et flot eksempel for andre.

Salling Group var også nomineret til CSR People Prize i 2018.

Sådan kommer I i gang med at tage socialt ansvar

Unge med udfordringer

Unge uden job eller uddannelse er en stor samfundsudfordring. Indsatsen for at hjælpe unge på rette vej bør tage udgangspunkt i den unges kompetencer, interesser og motivation.

Læs mere

Integration

Værktøjer til at rekruttere og samarbejde med nydanske medarbejdere. Værktøjskassen kan både bruges i forberedelsen, ved introduktionen og undervejs i samarbejdet med nydanske medarbejdere.

Læs mere

Måling af socialt ansvar

Brug Benchmarkmodellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar ved at fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR