Proshop

Lykkes med at give langtidsledige og personer med autisme en chance

CASE

Virksomhed: Proshop
Branche: Webshop
Størrelse: 240 medarbejdere
Geografi: Aarhus
Mere inspiration: Følg Proshop på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Mennesker med autisme har brugbare evner for Proshop

For virksomheden er det et helt bevidst valg at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Det gælder fx:

  • Mennesker med autisme, som ofte har nogle helt særlige evner, der er særdeles brugbare i en virksomhed med mange forskellige varenumre og lagerartikler
  • Udsatte unge, personer med handicap og flygtninge baseret på et godt samarbejde med Aarhus Kommune
  • Helt konkret en udviklingshæmmet mand, som havde været uden for arbejdsmarkedet i mange år. I samarbejde med kommunen blev han afklaret og er i dag fastansat i fleksjob.

Forretning og socialt ansvar går hånd i hånd

Webvirksomheden er i stand til at drive en succesfuld forretning samtidig med, at der bliver taget et stort socialt ansvar. I perioden 2019-2020 har Proshop bl.a. haft 13 personer i afprøvning til fleksjob og 33 i virksomhedspraktik. Alle jobafprøvninger er baseret på, at det skal være et lærerigt og tillidsbaseret forløb for borgeren. Og virksomheden ansætter langt flere efter et forløb end danske virksomheder generelt.

I 2022 vandt Proshop CSR People Prize 2022.

20% af Proshops medarbejdere kommer fra kanten af arbejdsmarkedet

Hør nogle af Proshops medarbejdere fortælle om, hvorfor de trives i hverdagen.

 

Proshop forebygger nedslidning

Lagerarbejde er fysisk krævende, og derfor har virksomheden automatiseret det fysiske arbejde for at minimere løft og ”stigekravleri”. På den måde forbygges arbejdsulykker og nedslidning. Endelig er der tiltag indenfor jobrotation, tilpasning af arbejdsvilkår og kompetenceudvikling, som fastholder medarbejdere i job i virksomheden.

Proshop delte erfaringer på Cabis Folkemøde event

Ronnie Stormfeldt, Head of Logistics hos Proshop deltog i paneldebatten ”Hvordan kan vi få flere unge med kognitive udfordringer i job?” 

Her satte Cabi med et panel spot på konkrete løsninger ift., at mange unge ikke får fodfæste på arbejdsmarkedet.  

Sådan kommer I i gang med at tage et socialt ansvar

Få et godt samarbejde med dit jobcenter

Guide til samarbejde med jobcentret. Udnyt din virksomheds muligheder, når du skal rekruttere eller fastholde medarbejdere.

Læs mere

Få tal på jeres sociale ansvar

Brug Benchmarkmodellen til at måle, hvor god jeres virksomhed er i forhold til andre virksomheder til at tage socialt ansvar ved at fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Kom godt i gang med at ansætte unge med udfordringer

Cabi har samlet gode råd til, hvordan du som virksomhed kan tage godt imod unge, hvad enten det gælder praktik eller ansættelse.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR