REKRUTTERING AF UDSATTE LEDIGE

Byens kagemand

Lykkes med at give mennesker med særlige udfordringer en chance som lærlinge eller ansatte i fleksjob, fordi de ser styrken i at være en arbejdsplads for alle.

CASE

Virksomhed: Byens Kagemand
Branche: Bager
Størrelse: ca. 28 ansatte
Geografi: Frederiks
Besøg Byens Kagemands hjemmeside

Byens Kagemand logo

Byens kagemand åbner døren for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet

Størstedelen af de ansatte hos Byens Kagemand har en bagage, der er lidt tung at bære rundt på. 

Stort set alle medarbejdere i bageriet har stået udenfor arbejdsmarkedet, inden de blev ansat, og svære livsomstændigheder har udløst problemer som angst misbrug og PTSD.

Alligevel bugner bageriet med succeshistorier, hvor fx unge med særligt svære udfordringer, som stort set var blevet afskrevet til at kunne finde ind på arbejdsmarkedet, lykkes med at blive ansat i fleksjob.

Ifølge bagermester, Lars Trier, handler det i høj grad om, hvordan man justerer sine forventninger:

”Vi har måske ikke så store forventninger til dem, når de starter. Men så øger vi forventningerne til dem, når de er kommet i gang, og vi kan se, at de kan klare mere.”

Lars Trier, Bagermester hos Byens Kagemand

Ildsjæl motiveret af egne erfaringer

Bagermester Lars Trier er en af de ildsjæle, der gør en stor forskel for en gruppe mennesker, der har brug for en chance i livet. Og det er langtfra en indskydelse, der kom til ham over natten.

Han har selv haft en svær ungdom, hvor han tog imod en hjælpende hånd for at holde sig på rette spor. Herudover ændrede han holdning til, hvad mennesker med udfordringer kan, da hans egen søn fik det svært.

”Det fik mig til at se, hvilke ressourcer og kompetencer mennesker har på en ny måde. Hvis man kigger på, hvad fx fleksjobbere kan og sørger for at tilpasse jobbet og arbejdstider til dem og ikke omvendt, så kan det lykkes at få de fleste mennesker ud i job.”

Lars Trier, bagermester hos Byens Kagemand

Branchen har brug for at rekruttere alternativt

Skønt Lars Trier er drevet af et ønske om at hjælpe mennesker, bidrager det faktum, at det er svært at få arbejdskraft indenfor bagerbranchen også til, at de hos Byens Kagemand rekrutterer alternativt.

Og her passer den fleksibilitet, der er i branchen, rigtig godt til mennesker, der ikke fungerer godt med et otte til fire job.

Nogle unge har det, ifølge Lars Trier, bedst med at komme og arbejde om natten, hvor der er mindre stress og knap så mange andre, man skal forholde sig til.



Byens Kagemand bygning

Medarbejderne forstår hinanden

Hos Byens Kagemand skiller man sig ikke ud, fordi man har nogle svære livsvilkår. Det er nærmere normen.

Det betyder også, at de erfarne medarbejdere ser det som deres opgave at få de nye med godt ombord, og de forstår de udfordringer, der er ved at komme fra kanten af arbejdsmarkedet og ind på en arbejdsplads, hvor der pludselig er forventninger til dem.

Når medarbejderne kan se på hinanden, når de har det skidt, og kender problemerne, så tager de også ansvar. Det giver, ifølge Lars Trier, nogle virkelig loyale medarbejdere, der vokser med opgaven.


Gode råd til andre

  • Juster forventningerne
  • Tilpas jobbet og arbejdstiderne til den enkelte
  • Se diversitet som en styrke, der giver loyale medarbejdere.

Nomineret til CSR People Prize 2023

Byens Kagemand var nomineret til CSR People Prize 2023 i kategorien virksomheder med under 250 medarbejdere.

Læs pressemeddelelse

Klik på billedet for at se videoen
Viden og baggrund

Hvem kan jeg ansætte?

Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Læs mere om de forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.

Læs mere om rekruttering fra kanten
Viden og baggrund

Onboarding af medarbejdere eller praktikanter med udfordringer

For nogle ledige kan en praktik på en virksomhed være et stort skridt. De har måske været ledige længe, eller de har psykiske udfordringer, som gør, at de let bliver usikre og utrygge. Få gode tips til onboarding af sårbare medarbejdere.

Læs mere om onboarding af psykisk sårbare

CSR People Prize 2023

Vi hylder de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2023 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar

Gratis værktøj: Find opgaverne

Brug opgaveværktøjet og få et overblik over, hvilke opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Hvem kan jeg ansætte?

Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Her kan du blive klogere på, hvilke forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.

Læs mere om rekruttering

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer styrker du din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema

SPØRG CABI

Vil du vide mere om, hvordan virksomheder kan tage socialt ansvar?

Så tag en snak med Cabi.
Vi hjælper virksomheder med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |