Anlægsgartner Gottlieb

Lykkes med at fastholde og hjælpe medarbejdere, når livet er svært

CASE

Virksomhed: Anlægsgartner Gottlieb
Branche: Kloak-, by- og landskabsentreprenør
Størrelse: Ca. 123 medarbejdere
Geografi: Skibby
Mere inspiration: Følg Anlægsgartner Gottlieb på LinkedIn 

Hos Anlægsgartner Gottlieb arbejder de med rummelighed

Hos Anlægsgartner Gottlieb i Skibby ved Roskilde lægges der stor vægt på de bløde værdier samt forskelligheder blandt medarbejderne. I virksomheden arbejdes der dagligt med forebyggelse af sygefravær og fysisk nedslidning i det krævende arbejde som anlægsgartner og kloakservice. I virksomhedens CSR-politik er der aktivt taget stilling til, at medarbejdere eller elever, der oplever udfordringer, skal rummes og hjælpes.

Sådan gør de

Der er indsatser for et godt psykisk arbejdsmiljø med bl.a. trivselssamtaler, og der er indsatser for sundhedsfremme som eksempelvis afholdelse af en årlig sundhedsdag. På sundhedsdagen er der tilbud om kostvejledning, massører, fitnessinstruktører mv., og der er tilknyttet et lægeteam, som undersøger medarbejdernes sundhed. Alt sammen er naturligvis frivilligt, men benyttes i høj grad af medarbejderne.
Der er talrige eksempler på medarbejdere, som er blevet hjulpet, når livet har været svært, fx i forbindelse med sygdom, nedslidning og uddannelse, og som har fastholdt deres job i virksomheden.

Derfor gør de det

Direktør Thomas Gottlieb har en drivkraft i det relationelle arbejde med mennesker og oplever, at det giver en stor tilfredsstillelse og bonus, når man giver mennesker en chance og giver noget af sig selv – og så oplever han, at få så meget tilbage igen. Thomas Gottlieb oplever, at det både er en investering i fremtiden, men ligeledes i virksomheden, når man udviser og praktiserer socialt ansvar. 

Anlægsgartner Gottlieb arbejder aktivt med verdensmål 3, 4, 8, 11 og 12.

-

Her hos os skal vi være der for hinanden, både i medvind og modvind. Det gør, at vi får mere dedikerede og loyale medarbejdere, som er en win-win for os

Direktør Thomas Gottlieb.

Gevinsten ved at arbejde med socialt ansvar

Medarbejderne oplever, at virksomheden er meget rummelig, og at der er plads til forskelligheder. Driftsleder Mikael Olesen påpeger især, at der lægges vægt på, at alle medarbejdere er lige meget værd, at der ikke skelnes mellem chef og medarbejder. ”Hos os giver vi alle en chance, og vi er med til at opbygge en selvtillid og et nyt selvværd hos den enkelte medarbejder. Det giver en stor stolthed og faktisk også ydmyghed. Vores virksomhed er meget rummelig, og der er plads til forskelligheder. Det gavner os alle”.

Gode råd til andre ledere >>

  • Det giver bonus, når man giver andre mennesker en chance
  • Vi skal være der for hinanden – både i medvind og modvind
  • Investér i socialt ansvar – du får loyale og dedikerede medarbejdere – både nu og i fremtiden.

Hos os har vi en drivkraft i arbejdet med mennesker. Når man giver mennesker en chance og man giver noget af sig selv, så får man lige så meget eller mere tilbage igen

Direktør Thomas Gottlieb

Sådan kommer I i gang med forebyggelse af sygefravær

Fastholdelse

Pas godt på dine medarbejdere. Få overblik over muligheder for kompetenceudvikling, fastholdelse, fleksjob, rotationsordninger, arbejdstilpasning ved sygdom og meget mere.

Læs mere

Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. fastholdelse af medarbejdere og rekruttering. I denne guide får du serveret alle mulighederne for at bruge jobcentrets service optimalt.

Se guiden

Se flere cases

Her på siden kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Der er masser af gode og konkrete råd at hente her.

Se cases

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR