Tjekliste til indkøbs-, gave- og repræsentationspolitik

Brug lokale underleverandører

Overvej, om I kan bruge mindre lokale underleverandører. Husk at være omhyggelig med at betale leverandører rettidigt. Jeres adfærd vil tale ind i Verdensmål 8.3.

Tænk i bæredygtig produktion

Tænk i en bæredygtig produktion fra råvarer til færdig leverance. Det kan bl.a. også omfatte jeres håndtering af affald, hvor der kan være potentielle jobs for sårbare ledige. Jeres adfærd vil tale ind i Verdensmål 8.4. Find mere inspiration til jobs ved genanvendelse

Køb produkter og services lokalt

Er I aktive inden for turisme eller service, kan et aktivt ansvar handle om indkøb af lokale produkter og services. Jeres adfærd vil tale ind i Verdensmål 8.9.

Undgå korruption

Skab tryghed for ansatte med rammer, der sikrer, at I ikke indgår i korruption.

Stil rammer for repræsentation og gaver både til kunder og andre relationer, men også ift. medarbejdere og fx gaver fra leverandører.

Find mere inspiration csr-indkob

-

Brug af vikarer

Bruger I vikarer, så find tips til samfundsansvarlig adfærd her

Dialog med jeres brancheforening

I kan opsætte etiske rammer fx ved at være i dialog med jeres brancheforening omkring jeres indkøb fra andre lande. Jeres adfærd vil tale ind i Verdensmål 8.7.

Spørg til leverandørens CO2 aftryk

Tænk aktivt i klima- og miljøbelastning ved fx at efterspørge leverandørens CO2 aftryk. Læs mere på virksomhedsguiden.dk

Guide: Hvad tager I ansvar for?

Er du ejer eller leder i en mindre eller mellemstor virksomhed, får du her guide til ansvarlig virksomhedsadfærd og samfundsansvar i en overskuelig proces.

Læs mere

SPØRG CABI

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Så er du velkommen til at kontakte Marianne.

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |

Portrætbillede Marianne Lyngberg Nilsson