Bewi Styrolit: Her får alle en chance

Hvis du kan møde til tiden, passe dit arbejde og er en god kollega, har du gode chancer for at job i den lollandske virksomhed Bewi Styrolit. De faglige kompetencer lærer du hen ad vejen, her kommer medarbejdernes indstilling til arbejdet i første række.

Fabrikschef i Bewi Styrolit, Brian Hansen, er en stålsat mand. Han mener, at alle skal have en chance, og han har personligt åbnet dørene til arbejdsmarkedet for op mod et halvt hundrede mennesker. Hans filosofi er ganske enkel.

"Jeg brænder for Lolland, nok især Nakskov, hvor jeg kommer fra," fortæller han.

"Jeg gjorde det, som de pæne drenge ikke gjorde, da jeg var ung, smiler han. Men jeg fik en chance, og den tog jeg. Det er dét jeg forsøger at give videre til de unge i dag. Du får ikke mange chancer, sig ja, når de byder sig," siger fabrikschefen.

Hvem fremfor hvad

Medarbejderne på jobcentret, på social- og psykiatri-sektoren, private aktører  gør klogt i at kende Brians nummer. Det er ham de ringer til, når de har en borger som er lidt ud over det sædvanlige.

Derfor møder vi, på rundturen rundt i fabrikken, flere medarbejdere som startede i Bewi Styrolit uden den store tilknytning til arbejdsmarkedet, og med ganske få faglige kompetencer i lommerne.

"Det vigtige er ikke hvad du kan, men hvem du er," siger Brian.

"Har du en god indstilling til at arbejde og er du frisk på at lære nyt, så får du en chance her hos os, resten kan vi lære dig," siger Brian.

Resultatet er utrolig loyale, arbejdsomme og dedikerede medarbejdere som bliver i virksomheden.

I følge reglerne må max 20 % af medarbejderne i en virksomhed være ansat via diverse ordninger, og hos Bewi Styrolit sætter man en ære i at komme tæt på de 20%. Det kontinuerlige samarbejde med jobcentret gør, at Bewi Styrolit får deres personalebehov dækket uden de store rekrutterings-og oplæringsomkostninger.

Lige løn

Ja, til personligt engagement. Lønnen er den samme uanset om du kører truck eller suser rundt på lageret i Bewi Styrolit. Det styrker sammenholdet, øger loyaliteten og er et udtryk for, at alle medarbejdere er værdifulde.


"Kært barn har mange navne," smiler Brian.

"For os handler det om at give et menneske en chance i livet."

Mange af Bewi Styrolits nyeste medarbejdere er ansat i forbindelse med Rekruttering fra Kanten, en indsats hvor borgere fra kanten af arbejdsmarkedet matches med virksomheder der har småopgaver der skal løses.

Fakta
  • Bewi Styrolit ligger i Maribo og Bewi  Styropack i Holeby på Lolland.
  • Virksomhederne producerer flamingokugler til isolering og emballage, og har ansat i alt 61 medarbejdere.
  • Dog ikke Brian Hansen ret meget længere. Fra 1. februar åbner han Bowl & Thai Food i Nakskov. Efter 30 år som virksomhedsleder, tager han en ny chance, tilbage til rødderne, hvor han uden tvivl vil fortsætte med at tage socialt ansvar og række en hånd ud, hvor der er brug for det.