Mia Frederiksen, ansat ved Ravendo

Ravendo har hjulpet mig ud af langtidsledighed

CASE

Virksomhed: Mia Frederiksen 
Geografi: Viborg
Mere inspiration: Følg Mia på LinkedIn 

Mia arbejder nu som fast medarbejder på kontoret hos trillebørsproducenten Ravendo

Sådan kom jeg ud af ledighed: Mia Frederiksen på 28 år er født og opvokset i Viborg og har nu endelig fundet sin plads på arbejdsmarkedet. Mia har kæmpet med ledighed i mange år og er nu fastansat på kontoret i virksomheden Ravendo i Viborg, som producerer trillebøre og lignende fortrinsvis til professionelle. Mia kom i kontakt med Ravendos direktør og medejer Signe Giandrup via det lokale erhvervsmentornetværk, hvor de mødte hinanden. Mia har flere afbrudte uddannelser og virksomhedspraktikker bag sig og begyndte at tænke, at der ikke var en plads til hende på arbejdsmarkedet.

”Jeg havde da aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle arbejde på en trillebørsfabrik, men nu kan jeg jo ikke forestille mig at arbejde andre steder. Der er en stolthed i det arbejde Ravendo udfører, og det smitter af på mig”, fortæller Mia.

Derfor går det godt

Mia er blevet mødt med en åbenhed og tillid, som hun føler sig godt tilpas i. ”Det er tydeligt, allerede når man træder ind i virksomheden, at her er en god stemning”, siger Mia.

Mia fortæller endvidere, at der er blevet lyttet til hende fra dag ét og at arbejdspladsen er meget uformel, hvilket passer hende godt.

”Jeg føler, jeg er blevet taget enormt godt imod, og vi har haft en langsom intro. Det er enormt vigtigt at se potentialet og ikke komme med for mange overraskelser”, fortæller Mia.

-

Ravendos direktør og medejer Signe Giandrup oplever, at de unge lytter til hende på en helt anden måde, end de lytter til kommunen. Signe og Mia har mødt hinanden via det lokale erhvervsmentornetværk i byen og Signe har hjulpet Mia med at få udarbejdet et CV. Deres snakke førte til, at Signe tilbød Mia et arbejde på kontoret hos Ravendo. I første omgang blev der etableret et løntilskudsjob, som varede i tre måneder, og herefter er Mia blevet fastansat på deltid. Mia er sidenhen blevet tilkendt fleksjob, så nu skal ansættelsesformen laves om.

Mia og Signe mener begge, at Mia har rykket sig enormt meget på de seks måneder, der nu er gået, siden Mia begyndte hos Ravendo. ”At jeg kunne arbejde på deltid var en god mellemstation for mig, hvor jeg kunne tage tingene i et roligt tempo og blive komfortabel med opgaverne over tid”, fortæller Mia. ”Kommunen har hjulpet med at koordinere samt at få det hele til at køre fra starten. Det er godt og vigtigt at få noget erhvervserfaring. Det har gjort en kæmpe forskel for mig. Nu har jeg et fast job. Jeg var ellers begyndt at miste troen på, at der var en plads til mig på arbejdsmarkedet”, fortæller en ærlig Mia.

Gevinsten ved at Ravendo har været så åbne

Gevinsten ved at Ravendo har været så åbne er, at jeg har slappet mere af og kunnet være mig selv fra starten af”, fortæller Mia, som også nævner, at hun modtager feedback på hendes opgaver løbende, og at hun allerede føler, at hun har gjort en forskel på arbejdspladsen. ”Mine opgaver er vigtige, og jeg får løbende feedback, på det jeg laver, hvilket jeg synes er rart. Jeg får anerkendelse og tak med på vejen, og jeg kan bare slet ikke forestille mig nogensinde at skulle arbejde andre steder”, griner Mia. En anden ting Mia nævner er, at der er en stolthed i det arbejde, som udføres hos Ravendo, og det gælder for alle medarbejderne – både på kontoret og i produktionen. ”Det smitter af på mig, og Signe går jo sygt meget op i trivsel”, konstaterer Mia, som er glad for den afslappede stemning og gode kultur, som hersker i virksomheden.

Mia opfordrer andre unge til at være åbne og give tingene en chance. Husk at forventningsafstemme omkring opgaveløsningen. ”Når man kommer ud i den virkelige verden, så er det meget nemmere at forholde sig til opgaver m.v. Opbyg et samarbejde og hav tillid til din jobkonsulent i kommunen. Jeg havde aldrig selv fået tanken om at arbejde på en trillebørsfabrik, hvis det havde været op til mig selv. Så lyt til dit jobcenter og lad dem udfordre dig nogle gange – det gjorde jo en forskel for mig”, slutter Mia.

Gode råd til andre ledere fra Mia >>

  • Vær åben og stil jer til rådighed for de unge – lyt til dem
  • Husk at italesætte det, der går godt og se muligheder fremfor begrænsninger
  • Husk også at sige tak for de opgaver, der bliver løst og signaler til de unge, at der er brug for dem på arbejdspladsen
  • Bliv mentor i erhvervsmentornetværket, som jeg synes er genialt.

Sådan kommer I i gang

Unge (under 30)

Alle unge skal kunne se frem til et liv i arbejde. For nogle unge mellem 15 og 30 år kræver det en hjælpende indsats. Få viden til dit arbejde med unge, der ikke kan gå den direkte vej i job eller uddannelse.

Læs mere

Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. fastholdelse af medarbejdere og rekruttering. I denne guide får du serveret alle mulighederne for at bruge jobcentrets service optimalt.

Læs mere

Se flere cases

Her på siden kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Der er masser af gode og konkrete råd at hente her.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med en af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR