FlexFabrikken

Lykkes med at levere fleksibel, højt kvalificeret service til andre virksomheder

CASE

Virksomhed: FlexFabrikken – Fleksibel og mangfoldig rekruttering
Branche: Human Resources
Størrelse: 14 medarbejdere
Geografi: Viborg
Mere inspiration: Følg FlexFabrikken på LinkedIn

FlexFabrikken arbejder alternativt med rekruttering

"Alle mine medarbejdere er dygtige, veluddannede og effektive," siger Henriette Højer og forklarer, at nøglen til succes for FlexFabrikken er at spotte talenter med de rigtige kompetencer og sørge for, at de får de rammer, der skal til, for at de kan udfolde deres talent. Medarbejderne i FlexFabrikken har typisk en lang eller mellemlang videregående uddannelse og nogle års joberfaring med i bagagen. Men også sygdom og funktionsnedsættelse, der gør, at de ikke længere kan arbejde fuld tid. Men arbejde, det kan de.

Det mest fantastiske er det, medarbejderne gør ved hinanden! Det smitter, at man gerne vil have en arbejdsidentitet.

Henriette Friis Højer, Administrerende direktør

Troen tilbage

"Man kan godt møde den fordom, at mennesker i fleksjob generelt ikke kan så meget. Men det kan de,” siger Henriette Højer og fortsætter: "Desværre tror de ofte ikke engang selv på det. Hvis man har været syg i måske to til tre år, mister man let troen på sig selv som arbejdskraft.” Og hvordan kommer troen så tilbage? Henriette Højers erfaring er, at det gør den, når man oplever, at man godt kan alligevel.

Henriette Højers gode råd til andre ledere >>

  • Man skal bare gå i gang. Ikke for at tage et socialt ansvar, men fordi man har behov for arbejdskraft. Identificér nogle funktioner eller opgaver, hvor virksomheden er presset, og find, sammen med jobcentret, en medarbejder, som kan lette presset netop der.
  • Bliv inden for samme område. Hvis man for eksempel har ansat en med ADHD, så ansæt en mere. Jo mere man ved om de udfordringer, en medarbejder kan have, jo bedre kan man tage højde for dem. Og måske bliver de endda vendt til en styrke.

Der er ved at være mangel på arbejdskraft. Og samtidigt går mange kompetencer til spilde, fordi de ikke bliver spottet.

Henriette Friis Højer, Administrerende direktør

Sådan kommer I i gang

Få inspiration og redskaber

I samarbejde med jobcentret kan jeres virksomhed rekruttere ledige, der kan have svært ved selv at finde et job.

Læs mere

Guide til fleksjob

Når du vil ansætte, fastholde eller afskedige medarbejdere i fleksjob har vi her samlet inspiration, viden og lovstof et sted.

Læs mere

Se flere cases

Her på siden kan du se flere eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Der er masser af gode og konkrete råd at hente her.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR