Fischer Lighting

Lykkes med at passe på miljøet og skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

CASE

Virksomhed: Fischer Lighting
Branche: Belysning
Størrelse: Ca. 12 medarbejdere
Geografi: Vanløse
Mere inspiration: Følg Fischer Lighting på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside
Sidst opdateret: Juli 2021

Cirkulær forretningsmodel med nye produkter af udtjente materialer

Virksomheden har siden 2016 arbejdet cirkulært, hvor lampearmaturer, som tidligere blev skrottet ved nedrivningsprojekter, nu bliver ombygget til LED-belysning og genanvendt. Fischer Lighting udvikler også nye armaturer skabt af genbrugsmaterialer.

Fischer Lighting har taget imod og renoveret omkring 10.000 gamle armaturer i 2021. De vejer i gennemsnit ca. 4 kg, så det er omkring 40 tons stål og aluminium, som de har reddet fra at skulle smides ud.

Sådan skaber Fischer Lighting jobs

Den cirkulære forretningsmodel er med til at skabe arbejde til udsatte mennesker på sociale værksteder, i fængsler og hos andre samarbejdspartnerne med en bæredygtig social profil, som Fischer Lighting samarbejder med. Virksomheden forventer selv, at det vil skabe arbejde til endnu flere, når virksomheden i foråret 2021 udvider sin indsamling af lysarmarmaturer. Derfor blev Fischer Lighting i 2021 nomineret til CSR People Særpris 2021.

Fischer Lighting arbejder tæt sammen med Odense Kommunes værksteder, som bruger deres opgaver til at få mennesker, der har været væk fra arbejdsmarkedet, tilbage i beskæftigelse igen.

Innovativ virksomhed, som sætter et aftryk

Fischer Lighting arbejder meget innovativt og får genanvendt udtjente materialer til nye og energieffektive produkter. Det er en forretningsmodel, der virkelig afsætter et miljømæssigt aftryk. At Fischer Lighting arbejder direkte med en række af FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling, viser en stærk forankring i virksomheden, der med deres brand formår at lancere cirkulære principper som et livsstilsprodukt.

Læs mere om

Samarbejde med socialøkonomiske virksomheder

Få inspiration til socialt ansvar gennem fire konkrete cases i denne undersøgelse. Undersøgelsen er udarbejdet af Cabi bl.a. til inspiration for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål.

Læs mere

Cirkulær økonomi og jobs

Få inspiration til mere sortering og genanvendelse i fx byggebranchen og skab dermed job til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Og find tips til at komme i gang, cases fra virksomheder og viden, så du også kan bidrage til mere socialt ansvar gennem genbrug af ressourcer.

Læs mere

Brancheanalyse: Cirkulær økonomi og arbejde til flere

Forventninger til jobskabelse ved cirkulær økonomi på tværs af brancher. Udarbejdet i samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål og Erhvervsstyrelsen.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR