Fischer Lighting

Fischer Lighting lykkes med at passe på miljøet og skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

CASE

Virksomhed: Fischer Lighting
Branche: Belysning
Størrelse: Ca. 10 medarbejdere
Geografi: Vanløse
Mere inspiration: Følg Fischer Lighting på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Nye produkter af udtjente materialer

Fischer Lighting har siden 2016 arbejdet med en cirkulær forretningsmodel, hvor de genanvender lampearmaturer, der tidligere blev skrottet ved nedrivningsprojekter, og ombygger dem til LED-belysning. Fischer Lighting udvikler også nye armaturer skabt af genbrugsmaterialer.

Cirkulær forretningsmodel skaber arbejde til udsatte

Belysningsfabrikantens cirkulære forretningsmodel er med til at skabe arbejde til folk fra kanten af arbejdsmarkedet gennem samarbejde med partnerorganisationer som SV Produktion, et beskæftigelsestilbud fra Odense Kommune, Multiflex, et beskæftigelsestilbud fra Kolding Kommune og Roskilde Arrest, der alle er eksperter på området. Partnervirksomhederne bruger sorterings-, afmonterings- og samleopgaver fra Fischer Lightings produktion til at få mennesker, der har været væk fra arbejdsmarkedet, tilbage i beskæftigelse. Sådan bidrager virksomheden til det sociale samfundsansvar.

Innovation sætter aftryk

Fischer Lighting arbejder innovativt og genanvender udtjente materialer til nye og energieffektive produkter. Det er en forretningsmodel, der afsætter et miljømæssigt aftryk. Virksomheden arbejder direkte med en række af FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling, og det viser en stærk forankring i virksomheden, der med deres brand formår at lancere cirkulære principper som et livsstilsprodukt.

Fischer Lighting blev nomineret til CSR People Særpris: Cirkulær økonomi og arbejde til flere i 2021, og til CSR People Særpris: Grøn og social ansvarlig arbejdsplads i 2022 for deres arbejde med cirkulær økonomi og social ansvarlighed.


Fischer Lightings cirkulære model i tal

I 2021 gav Fischer Lighting nyt liv til 7.637 udtjente lysarmaturer og lamper, der ellers var endt til skrot.

Det skabte en besparelse på mere end 244 tons CO2 og 17 millioner liter vand, som ellers havde været brugt, hvis man i stedet havde valgt at producere nye lamper.

Det svarer til 52 køreture kloden rundt i benzinbil og 10 års drikkevand til 1.000 personer.


Læs mere om

Samarbejde med socialøkonomiske virksomheder

Få inspiration til socialt ansvar gennem fire konkrete cases i denne undersøgelse. Undersøgelsen er udarbejdet af Cabi bl.a. til inspiration for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål.

Læs mere

Cirkulær økonomi og jobs

Få inspiration til mere sortering og genanvendelse i fx byggebranchen og skab dermed job til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Find tips til at komme i gang, cases fra virksomheder og viden, så du også kan bidrage til mere socialt ansvar gennem genbrug af ressourcer.

Læs mere

Brancheanalyse: Cirkulær økonomi og arbejde til flere

Forventninger til jobskabelse ved cirkulær økonomi på tværs af brancher. Udarbejdet i samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål og Erhvervsstyrelsen.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR