GRØN OMSTILLING OG FLERE I ARBEJDE
Pestibus
Lykkes med at rapportere virksomhedens bæredygtighed.
Case
Virksomhed: Pestibus
Branche: Skadedyrsbekæmpelse
Størrelse: 10 medarbejdere
Geografi: Østjylland
Følg Pestibus på LinkedIn
ChatGPT har styrket Pestibus’ grønne omstilling
Virksomheden Pestibus har rykket sig i en grønnere og mere social retning, efter at indehaver Heinrich Bro har udarbejdet en bæredygtighedsrapport.
Pestibus har 10 ansatte og bekæmper skadedyr for en række kunder i Østjylland.
Hovedpunkterne i rapporten beskriver blandt andet, at Pestibus vil:
- bruge mindst muligt gift i bekæmpelsen af skadedyr
- ansætte flere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet
- tage ansvar for korrekt affaldssortering.
Pestibus har siden vundet et udbud på skadedyrsbekæmpelse i Aarhus Kommune, hvor bæredygtighedsrapporten var lagt ved som bilag.
”Arbejdet med bæredygtighedsrapporten fik mig til at indse, at vi kan gøre en forskel for folk, der er blevet ramt af noget i livet, og samtidig få løst nogle af de opgaver, der ikke summer op til en fuldtidsstilling”.
Bæredygtighedsrapport høstede anerkendelse hos kunde
Pestibus er endnu ikke blevet mødt af ESG-krav fra kunder i forbindelse med opgaver eller udbud. Men Heinrich Bro er overbevist om, at det venter lige om hjørnet. Derfor vil han gerne være på forkant med udviklingen ved at have formuleret sine målsætninger inden for bæredygtighed.
Pestibus har for nylig vundet et udbud i Aarhus Kommune. Da Heinrich Bro mødte op for at underskrive kontrakten, havde han bæredygtighedsrapporten med til sin nye kunde.
Pestibus har nu ansat en medarbejder i fleksjob på 12 timer på kontoret til at bistå den kontorassistent, der i flere år har været ansat i skånejob i virksomheden.
Desuden stiller Heinrich Bro krav om, at hans medarbejdere tager al emballage med hjem fra kundeopgaver og sorterer det korrekt i affaldsbeholderne ved domicilet i Hedensted.
Hjælp fra ChatGPT
Selve bæredygtighedsrapporten er blevet til med bidrag fra to aktører udover Heinrich Bro. Den ene er Hedensted Erhverv, der præsenterede Heinrich Bro for en rapportskabelon, som var overskuelig for virksomhedsejeren.
”Jeg er ikke den store rapportskriver, men skabelonen var til at overskue, og gav mig mod på at nedfælde mine bæredygtige målsætninger efter bedste evne”, forklarer han.
Derefter kom den anden aktør, ChatGPT, på banen.
”Jeg brugte ChatGPT til at lave de gode formuleringer, jeg ikke selv er så stærk i, ved at fodre den med mine målsætninger. Derefter var det bare at læse igennem og rette lidt til, før bæredygtighedsrapporten var færdig”.
Bæredygtighedsrapporten har givet virksomhedsejeren i Hedensted det skub, han ønskede:
”Vi vil gerne gå forrest i branchen og tage ansvar for blandt andet forbrug, miljø og mennesker”, understreger Heinrich Bro.
Casen er en del af projekt Grøn omstilling – En nøglebrik til social inklusion
Projektet er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber fra 2023 til primo 2025.
Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar med grønne opgaver
Find de grønne opgaver
Ved at bruge opgaveværktøjet får du et overblik over, hvilke grønne opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.
Guide: Brug jobcentret optimalt
Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. tilknytning og rekruttering. Læs Cabis guide til, hvordan du kan bruge jobcentrets service optimalt.
Bliv klogere på S'et i ESG
Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.
PROJEKT
Grøn omstilling – en nøglebrik til social inklusion
EU-projekt, der kobler grøn omstilling og social inklusion samt bidrager til, at ledige fra kanten kvalificeres til at løse grønne opgaver hos virksomheder. (Projektperiode: 2023-2025) Om Grøn omstillingPUBLIKATION
Casesamling: Grøn omstilling og flere i arbejde
Find inspiration til, hvordan din virksomhed kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Læs casesamlingenSPØRG CABI
Har du spørgsmål?
Så spørg Cabi!
| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |