GRØN OMSTILLING OG FLERE I ARBEJDE

Hustømrerne

Lykkes med at tage socialt ansvar ved at tage tidligere straffede unge ind som lærlinge og samtidig sikre en ordrefremgang via den grønne omstilling.

CASE

Virksomhed: Hustømrerne
Branche: Håndværk
Størrelse: Ca. 250 medarbejdere (Sæsonafhængigt)
Geografi: Afdelinger i Jylland og på Fyn
Følg Hustømrerne på LinkedIn


Logo Hustømrerne

En plettet straffeattest lukker ikke automatisk døren

Et enkelt fejltrin i ungdomsårene kan gøre det svært at finde fodfæste på arbejdsmarkedet senere i livet. Tømrervirksomheden Hustømrerne har dog ingen berøringsangst med tidligere dømte unge og ansætter dem gerne som lærlinge.

Tømrervirksomheden Hustømrerne rekrutterer hvert år flere af deres lærlinge blandt unge, som andre arbejdsgivere ellers har afvist efter at have fået stukket en plettet straffeattest i hånden. Igennem en årrække har Hustømrerne haft et godt samarbejde med organisationen High Five, der assisterer landets private og offentlige virksomheder med at etablere job og uddannelsespladser til unge, der er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet.

Kriminel løbebane er fortid

En af tidligere dømte, som High Five har hjulpet i gang hos Hustømrerne, er 30-årige Mike Jensen. Han har en fængselsdom for narkokriminalitet bag sig, men hans gamle ”karrierevej” har han for længst lagt bag sig, og på tredje år nyder han friheden.

Da Mike Jensen blev løsladt, fik han i første omgang mulighed for at komme i en kortere praktik hos Hustømrerne. Praktikken udviklede sig hurtigt i den rigtige retning og blev senere til en lærlingeplads. I dag er Mike Jensen tre år inde i sin uddannelse, og til sommer kan han se frem til at få sit svendebrev i hånden.


""

"Jeg fandt simpelthen ud af, at jeg var nødt at lægge mit liv radikalt om, når jeg blev løsladt. Mens jeg sad inde, drøftede jeg mine fremtidsmuligheder med en rådgiver fra High Five, og da jeg kom ud, hjalp de mig med at skabe kontakt til Hustømrerne,”

Mike Jensen, lærling hos Hustømrerne

Gode erfaringer med udsat gruppe

Hustømrernes regionschef i Nord, Frederik Sommerdahl Fyllgraf, fortæller, at virksomheden har ret gode erfaringer med netop denne gruppe unge, der ønsker en vej ud af livet som kriminel. Han fortæller: 

”Når vi giver dem chancen, så tager de den. De går til opgaven med stor entusiasme, og mange af dem fortsætter som svende hos os efter endt uddannelse.”


Frederik Sommerdahl Fyllgraf på værkstedet

Grønne opgaver kræver flere lærlinge

Frederik Sommerdahl Fyllgraf forklarer, at virksomheden i kraft af den grønne omstilling oplever et stigende fokus på at renovere og energioptimere den eksisterende boligmasse frem for at bygge nyt.

Den grønne omstilling er helt sikkert med til at give os flere opgaver. Lige nu er vi cirka 65 mand i Aalborg-afdelingen, men da vi ser ind i en ordretilgang, forventer jeg, at vi øger vores bemanding med fem-ti mand næste år. Så vi fortsætter helt sikkert også med at skulle rekruttere lærlinge – både med og uden pletter på straffeattesten.”   

”Hvis vi skal vinde en opgave for en boligforening eller det offentlige, stilles der krav om, at ti eller femten procent af mandetimerne i opgaven udføres af personer under uddannelse. Så det at tage et socialt ansvar og sikre lærlingepladser smitter også af på den økonomiske bundlinje.”

Frederik Sommerdahl Fyllgraf, Regionschef i Nord for Hustømrerne

Gode råd til andre

  • Det kan betale sig at give en chance til en udsat gruppe
  • At tage socialt ansvar smitter af på den økonomiske bundlinje
  • Overvej at bruge en samarbejdspartner, der kan hjælpe med at skabe kontakt til de unge. 

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar med grønne opgaver

Gratis værktøj: Find de grønne opgaver

Ved at bruge opgaveværktøjet får du et overblik over, hvilke grønne opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Guide: Brug jobcentret optimalt

Et godt samarbejde med dit lokale jobcenter styrker din forretning både ift. tilknytning og rekruttering. Læs Cabis guide til, hvordan du kan bruge jobcentrets service optimalt.

Gå til guiden

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer, bidrager du samtidig til at styrke din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema
Publikation

Casesamling: Grøn omstilling og flere i arbejde

Find inspiration til, hvordan din virksomhed kobler opgaver afledt af den grønne omstilling sammen med inklusion af mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Se publikation
""
Metode og værktøj

ESG – Hvordan dokumenterer I social ansvarlighed?

Få et overblik over de indikatorer, som I kan bruge til at dokumentere S'et i jeres sociale bæredygtighedsregnskab.

Læs mere om ESG og dokumentation

Tag en ung ind i virksomheden

En ung medarbejder kan skabe stor værdi for din virksomhed. Måske får du ansat din fremtidige lærling eller en ny og loyal medarbejder.

Læs mere om unge i virksomheder

SPØRG CABI

Vil du vide mere om grønne opgaver og socialt ansvar?

Så tag en snak med Cabi.
Vi hjælper virksomheder med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |