REKRUTTERING AF UDSATTE LEDIGE

Den Jyske Kontrolcentral

Lykkes med at tænke social ansvarlighed ind i rekrutteringen og skabe de optimale rammer for medarbejdernes trivsel.

CASE

Virksomhed: Den Jyske Kontrolcentral
Branche: Sikkerhed
Størrelse: ?
Geografi: Esbjerg
Følg Den jyske kontrolcentral på LinkedIn

-

Den Jyske Kontrolcentral rekrutterer ”skæve” profiler, der finder trivsel i fleksible rammer

Virksomheden, Den Jyske Kontrolcentral, har mange esser på hånden, når det handler om at indrette en fleksibel arbejdsplads, der kan tilbyde særlige rammer for især unge, der har været langt væk fra arbejdsmarkedet. Og medarbejderne kvitterer med loyalitet.

Hos Den Jyske Kontrolcentral i Esbjerg sidder unge mennesker side om side bag skærmene. Men det er ikke spil og underholdning, de er fordybet i. Derimod er de på arbejde og har 1-4 computerskærme, som de holder øje med, samtidig med, at de iblandt taler med kunder i telefonen.

Ansætter unge gamere

Den Jyske Kontrolcentral er en familieejet virksomhed, og det har siden starten i slutningen af 60'erne altid været en del af virksomhedens ånd at tage socialt ansvar. Ikke blot fordi de har hjertet på rette sted, men også fordi de oplever, de kan opnå bedre resultater ved at tænke ud af boksen, når de skal rekruttere nye medarbejdere.

Driftschef, Erik Sørensen, kan se mange fordele, ved at kunne kombinere virksomhedens rammer med fx unge mennesker med sociale udfordringer, som er vant til at være vågne om natten, holde øje med flere skærme og koordinere med andre.

”Vi har nogle unge mennesker ansat, som i deres fritid spiller computer det halve af natten. De har svært ved at møde klokken 6 om morgenen, så derfor har vi plads til dem om natten.”

Erik Sørensen, driftschef hos Den Jyske Kontrolcentral

Herudover har virksomheden også medarbejdere med hørehandicap ansat, da de fungerer fint i forhold til de funktioner, de skal varetage. Flere forskellige kollegaer har valgt at tage et tegnsprogskursus for at kunne kommunikere med dem, og der anvendes forskellige hjælpemidler i deres daglige arbejde.

Skæv rekruttering giver resultater

Udover at tage socialt ansvar, opnår Den Jyske Kontrolcentral flere gevinster ved at tænke alternativt i rekrutteringen af nye medarbejdere.

For eksempel oplever de, at en fleksjobber eller en ung praktikant oftere vil få en længerevarende tilknytning til virksomheden end en velfungerende studerende, der hurtigt er videre. Og den loyalitet er, ifølge Erik Sørensen, et stort aktiv. 

”Vi har oplevet, at når vi tager en chance og giver folk en mulighed, så betaler de tilbage med loyalitet og ved at blive her i flere år.”Ung medarbejder foran skærmene

Fokus på trivslen

Der følger et helt særligt ansvar med, når man rekrutterer sårbare medarbejdere. Og Den jyske kontrolcentral har også et særligt fokus på systematisk opfølgning på sygefravær og fastholdelse af medarbejdere med udfordringer.

De er derfor opmærksomme på at have forskellige tilbud, der skal styrke trivslen blandt medarbejderne. De sørger fx for motion til en medarbejdergruppe, der har meget stillesiddende arbejde. Og de har særligt fokus på drypvis sygefravær, hvor fx korte raskmeldingssamtaler ovenpå en sygemelding kan give medarbejderen en følelse af ”at blive set”.

Ledelsen skal være med

Den jyske kontrolcentral samarbejder løbende med jobcentret i Esbjerg Kommune om at etablere praktikker og ansætte unge med udfordringer, der kommer fra længere tids ledighed.

Virksomheden anbefaler andre virksomheder også at tage springet og tage et socialt ansvar ved at rekruttere medarbejdere, der er på kanten af arbejdsmarkedet.

Men én ting er helt essentielt for, at man kan lykkes med det:

”Det er vigtigt, at man ikke tror, det er noget HR-afdelingen kan drive alene. Topledelsen skal være med, og det skal gennemsyre hele virksomheden, at det er noget, man gerne vil.”

Erik Sørensen, driftschef hos Den Jyske Kontrolcentral.

Gode råd til andre virksomheder

  • Hav ledelsen med
  • Tilpas rammerne og jobbet til den enkelte medarbejder
  • Etablér et samarbejde med jobcentret. 

Vinder af CSR People Prize 2023

Den Jyske Kontrolcentral vandt CSR People Prize 2023 i kategorien virksomheder med under 250 medarbejdere.

Læs pressemeddelelse

Klik på billedet for at starte videoen
Viden og baggrund

Onboarding af medarbejdere eller praktikanter med udfordringer

For nogle ledige kan en praktik på en virksomhed være et stort skridt. De har måske været ledige længe, eller de har psykiske udfordringer, som gør, at de let bliver usikre og utrygge. Få gode tips til onboarding af sårbare medarbejdere.

Læs mere om onboarding af psykisk sårbare
""

Unge medarbejdere og trivsel

Hvordan trives dine unge medarbejdere? Tal med dine unge medarbejdere om, hvordan det går. Brug reflektionscirklen til at tage en dialog med din unge kollega. Få gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du har en ung medarbejder, der mistrives.

Læs mere om unge og trivsel

CSR People Prize 2023

Vi hylder de virksomheder, der går forrest! CSR People Prize 2023 uddeles til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at tage et socialt ansvar.

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at tage socialt ansvar

Gratis værktøj: Find opgaverne

Brug opgaveværktøjet og få et overblik over, hvilke opgaver din virksomhed har, og hvilke kompetencer det kræver for at løse dem.

Gå til opgaveværktøjet

Hvem kan jeg ansætte?

Mange mennesker står i dag uden for arbejdsmarkedet. Her kan du blive klogere på, hvilke forskellige grupper i samfundet, som du kan give en håndsrækning.

Læs mere om rekruttering

Bliv klogere på S'et i ESG

Når du rekrutterer ledige med udfordringer styrker du din virksomheds data på S'et i ESG. Og det kan være meget værdifuldt for virksomheden.

Læs vores ESG-tema

SPØRG CABI

Vil du vide mere om, hvordan virksomheder kan tage socialt ansvar?

Så tag en snak med Cabi.
Vi hjælper virksomheder med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

| Denne service er gratis for dig, fordi Cabi får offentlige midler på Finansloven |