Løntilskud og ansættelse af ægtefælle

Spørgsmål: 

Jeg ejer 15% af virksomheden. Jeg har læst, at man ikke må ansætte sin ægtefælle med løntilskud. I mange sammenhænge benyttes grænsen på 25% ejerandel, da dette anses som bestemmende indflydelse. Er det også 25% ejerandel, der er afgørende for, om man kan ansætte sin ægtefælle med løntilskud? 

Svar (8.2.2018):

Det er korrekt, at jobcentret ikke kan tilbyde en borger ansættelse med løntilskud i en privat virksomhed, som ejes af dennes ægtefælle. Det fremgår af bekendtgørelse nr. 1297 af 9/11 2016 om en aktiv beskæftigelsesindsats, § 78.

Spørgsmålet er så, om en person, som ejer 15% af en virksomhed, må betragtes som ejer af virksomheden. Dette er formentlig ikke tilfældet. Læs evt. mere i Bekendtgørelse nr. 1303 af 14. december 2005 om drift af selvstændig virksomhed.

Det kan anbefales at henvende sig til jobcentret for at få det nærmere afklaret. Det er jobcentrets ansvar, at reglen overholdes.

Læs mere om reglerne for ansættelse med løntilskud under Cabis lovstof i teksten Løntilskud.

Lovstof

Find information om love og regler, der vedrører det rummelige arbejdsmarked og den aktive beskæftigelsesindsats. Se spørgsmål og svar på udvalgte dilemmaer.

Læs mere