Råt&Godt

Lykkes med at give en chance til unge mennesker og gamle materialer

CASE

Virksomhed: Råt&Godt
Branche: Værksted med forløb for unge og genanvendelse af byggematerialer
Størrelse: 10 medarbejdere på fuld tid og ca. 28 unge i forløb
Geografi: Aalborg
Mere inspiration: Følg Råt&Godt på LinkedIn eller læs mere på deres hjemmeside

Materialer ombygges og unge ”klargøres” til job

Råt&Godt modtager materialer fra nedrivningsfirmaer, byggepladser, entreprenører og forsyningsselskaber. Samtidig tilbyder Råt&Godt afklarings- og opkvalificeringsforløb for unge mellem 18 og 30 år, som har forskellige udfordringer, der gør det vanskeligt for dem at gennemføre et uddannelsesforløb. Filosofien bag Råt&Godt er, at mennesker og materialer fortjener en chance til.

Cirkulær forretningsmodel laver værdi ud af byggeaffald

Råt&Godt har en stærk cirkulær forretningsmodel, hvor der aftages store mængder byggematerialer fra en branche, der med meget affald udgør en miljøbelastning. Den socialøkonomiske virksomhed kan afsætte store mængder ombyggede materialer til en bred vifte af kunder.

Værdien skabes, når Råt&Godt skaber job til mange unge fra kanten af arbejdsmarkedet. Råt&Godts tilgang til socialt ansvar kendetegnes ved mange samarbejdspartnere både i byggebranchen og i kommunen.

Samfundsudfordringer løses i samarbejde

Råt&Godt sparer Aalborg Kommune for betragtelige udgifter til udsatte unge, der efter forløb kommer videre i job eller uddannelse. Salget af produkter skabt af genanvendte byggematerialer stiger år for år. CSR People Særpris 2021 gik til Råt&Godt, fordi det lykkes virksomheden at tage socialt ansvar og ansvar for ressourcer og miljø, samtidig med at de tjener penge.

Læs mere om

Samarbejde med jobcenter

Guide til samarbejde med jobcentret. Udnyt din virksomheds muligheder, når du skal rekruttere eller fastholde medarbejdere.

Læs mere

Cirkulær økonomi og jobs

Få inspiration til at arbejde med cirkulære forretningsmodeller og skabe job til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Brancheanalyse

Forventninger til jobskabelse ved cirkulær økonomi på tværs af brancher. Udarbejdet i samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål og Erhvervsstyrelsen.

Læs mere

Sådan forankrer I socialt ansvar i jeres forretning

Tag en snak med én af vores konsulenter. Vi hjælper virksomheder inden for alle brancher og størrelser med at tage socialt ansvar og gøre det til en god forretning både for medarbejderne og bundlinjen. 

Case

Se flere cases

Se eksempler på, hvordan virksomheder tager socialt ansvar ved enten at fastholde deres medarbejdere eller inkludere udsatte ledige. Arbejder du på anden måde med den aktive beskæftigelsesindsats, er der også inspiration at hente i vores cases.

Læs mere
Viden og baggrund

Socialt ansvar og CSR

Det er socialt ansvar, når virksomheder passer på deres medarbejdere og giver de mennesker, der har brug for det, en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om CSR